Poziv na predstavljanje rezultata o poučavanju o Europskoj uniji u Hrvatskoj

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Forum za slobodu odgoja poziva odgojno-obrazovne radnike:ice na predstavljanje rezultata istraživanja i višerazinske analize trenutnog stanja poučavanja o Europskoj uniji u Hrvatskoj nastalih u sklopu projekta „MEGA: jačanje europske dimenzije odgoja i obrazovanja“, a objavljenih u publikaciji „BIJELA KNJIGA O IZAZOVIMA OBRAZOVANJA O EUROPSKOJ UNIJI U HRVATSKOJ“.

Predstavljanje publikacije će se održati virtualno, putem ZOOM platforme, 14. prosinca od 12.30 do 14.00 sati.

O PROJEKTU. Projekt „MEGA: jačanje europske dimenzije odgoja i obrazovanja“ provodi skupina organizacija iz Francuske, Njemačke, Španjolske, Portugala i Hrvatske pod vodstvom organizacije Pistes-solidaires iz Francuske. Projekt je sufinanciran iz programa Erasmus+ Europske unije i provodi se od 1. listopada 2020. do 20. lipnja 2023. godine. Cilj projekta je doprinijeti razvoju i jačanju obrazovanja o Europskoj uniji u odgoju i obrazovanju. Posebni ciljevi su osigurati mladim osobama dostupnost informacija o Europskoj uniji, razviti komplementarne i koherentne nastavne materijale koji potiču integraciju i korelaciju tema o Europskoj uniji u druge predmete te ponuditi odgojno-obrazovnim radnicima:ama okvir poučavanja o Europskoj uniji.

BIJELA KNJIGA. Na ovom događaju predstavit ćemo Bijelu knjigu o obrazovanju i poučavanju o EU-u u Hrvatskoj koja je nastala na temelju istraživanja u s ciljem mapiranja pozicije, konteksta, provedbe i izazova obrazovanja o Europskoj uniji u hrvatskim srednjim školama. Partneri projekta su na temelju provedenog istraživanja izradili „Bijele knjige“ u kojima se donosi pregled stanja obrazovanja o Europskoj uniji u Francuskoj, Njemačkoj, Portugalu, Hrvatskoj i Španjolskoj. Na temelju podataka izrađena je i zajednička bijela knjiga koja usporedno predstavlja stanje u državama sudionicama projekta.

Publikaciju zajedno s rezultatima predstavit će Mario Bajkuša i Maja Šarić suradnici na projektu ispred Foruma za slobodu odgoja.

Predstavljanje je namijenjeno svim odgojno-obrazovnim radnicima i radnicamaravnateljima:cama, stručnom osoblju te svima onima koji su zainteresirani za temu.

Kako biste sudjelovali u ovom predstavljanju potrebno je registrirati se na platformi ZOOM do 13.prosinca. Prijavljeni sudionici će dobiti poveznicu za pristup nakon registracije.

Svi:e sudionici:e predstavljanja moći će dobiti potvrdu o sudjelovanju.

Za sve dodatne upite i informacije, kontaktirajte nas na Mario Bajkuša mbajkusa[et]fso.hr i Maja Šarić msaric[et]fso.hr

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.