Projekti

MEGA: jačanje europske dimenzije odgoja i obrazovanja

Projekt „MEGA: jačanje europske dimenzije odgoja i obrazovanja“ provodila je skupina organizacija iz Francuske, Njemačke, Španjolske, Portugala i Hrvatske pod vodstvom organizacije Pistes-solidaires iz Francuske. Projekt je sufinanciran iz programa Erasmus+ Europske unije i provodio se od 1. listopada 2020. do 20. lipnja 2023. godine.

Cilj projekta je doprinijeti razvoju i jačanju obrazovanja o Europskoj uniji u odgoju i obrazovanju. Posebni ciljevi su osigurati mladim osobama dostupnost informacija o Europskoj uniji, razviti komplementarne i koherentne nastavne materijale koji potiču integraciju i korelaciju tema o Europskoj uniji u druge predmete te ponuditi odgojno-obrazovnim radnicima:ama okvir poučavanja o Europskoj uniji.

U sklopu projekta provedene su sljedeće aktivnosti:

  • provedena je višerazinska analiza trenutnog stanja poučavanja o Europskoj uniji
  • razvijena je mrežna platforma s materijalima o Europskoj uniji
  • razvijeni su e-moduli o Europskoj uniji za odgojno-obrazovne radnike:ice
  • izrađeni su nastavni materijali o Europskoj uniji
  • izrađen je policy dokument koji ukratko opisuje glavnu strukturu MEGA-platforme i objašnjava kako reagira na zahtjeve nastavnika i učenika

 

Također, provedene su i aktivnosti diseminacije rezultata projekta te zagovaranja intenzivnijeg uključivanja poučavanja o Europskoj uniji u odgojno-obrazovni sustav. Forum za slobodu odgoja bio je zadužen za provedbu projekta u Hrvatskoj.

Detaljnije o aktivnostima kao i rezultatima projekta možete pročitati ovdje.

Asistentica na projektu: Maja Šarić, msaric@fso.hr

Ovaj projekt financiran je iz programa Erasmus+. Sadržaj ovog dokumenta isključiva je odgovornost autora. Europska komisija ne prihvaća nikakvu odgovornost za sadržaj ovog dokumenta.

VODITELJ:ICA PROJEKTA:

Mario Bajkuša, mbajkusa@fso.hr

TRAJANJE PROJEKTA:

1. listopada 2020. – 20. lipnja 2023.

PROVODITELJI:

Nositelj
Pistes-solidaires, Francuska

Partneri
Collège Jean Sarrailh, Monein, Francuska
Eurosoc Digital GmbH, Njemačka
Casa do professor, Portugal
Associació Caminos, Španjolska
Forum za slobodu odgoja, Hrvatska

MREŽNA STRANICA PROJEKTA

UZ PODRŠKU:

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.