Projekti

MEGA: jačanje europske dimenzije odgoja i obrazovanja

Projekt „MEGA: jačanje europske dimenzije odgoja i obrazovanja“ provodi skupina organizacija iz Francuske, Njemačke, Španjolske, Portugala i Hrvatske pod vodstvom organizacije Pistes-solidaires iz Francuske. Projekt je sufinanciran iz programa Erasmus+ Europske unije i provodi se od 1. listopada 2020. do 20. lipnja 2023. godine.

Cilj projekta je doprinijeti razvoju i jačanju obrazovanja o Europskoj uniji u odgoju i obrazovanju. Posebni ciljevi su osigurati mladim osobama dostupnost informacija o Europskoj uniji, razviti komplementarne i koherentne nastavne materijale koji potiču integraciju i korelaciju tema o Europskoj uniji u druge predmete te ponuditi odgojno-obrazovnim radnicima:ama okvir poučavanja o Europskoj uniji.

U sklopu projekta provest će se sljedeće aktivnosti:

  • višerazinska analiza trenutnog stanja poučavanja o Europskoj uniji,
  • izrada mrežnog mjesta s materijalima o Europskoj uniji,
  • razvoj e-modula o Europskoj uniji za odgojno-obrazovne radnike:ice i
  • razvoj nastavnih materijala o Europskoj unij.

Također, provest će se i aktivnosti diseminacije rezultata projekta te zagovaranja intenzivnijeg uključivanja poučavanja o Europskoj uniji u odgojno-obrazovni sustav. Forum za slobodu odgoja zadužen je za provedbu projekta u Hrvatskoj.

Asistentica na projektu: Maja Šarić, msaric@fso.hr

Ovaj projekt financiran je iz programa Erasmus+. Sadržaj ovog dokumenta isključiva je odgovornost autora. Europska komisija ne prihvaća nikakvu odgovornost za sadržaj ovog dokumenta.

VODITELJ:ICA PROJEKTA:

Mario Bajkuša, mbajkusa@fso.hr

TRAJANJE PROJEKTA:

1. listopada 2020. – 20. lipnja 2023.

PROVODITELJI:

Nositelj
Pistes-solidaires, Francuska

Partneri
Collège Jean Sarrailh, Monein, Francuska
Eurosoc Digital GmbH, Njemačka
Casa do professor, Portugal
Associació Caminos, Španjolska
Forum za slobodu odgoja, Hrvatska

MREŽNA STRANICA PROJEKTA

UZ PODRŠKU:

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.