Search
Close this search box.

Poziv na stručni skup “Kreativni pristupi u poučavanju Građanskog odgoja i obrazovanja” 31. svibnja 2022. godine

Podijeli

Trenutna kriza demokracije, uspon populizma, rat u Ukrajini, sve veće podjele u društvu koje su potencirane pandemijom COVID 19,  prevladavanje lažnih vijesti i zlouporaba društvenih mreža zahtijevaju od odgojno – obrazovnih radnika i radnica te samog  obrazovnog sustava sve veću angažiranost u osnaživanju djece i mladih kako bi bolje razumjeli demokratske procese, ali i bili aktivniji građani u formiranju budućih javnih politika i društva u kakvom žele živjeti.  

Ako želimo informirane i aktivne građane i građanke, učenje o demokratskim i političkim procesima mora biti inkluzivnije, angažiranije i upornije u promicanju demokratske kulture.

Erasmus + projekt CANDIICE ulazi u završnu fazu provedbe te vas stoga pozivamo na inspirativan stručni skup na kojem ćemo demonstrirati kreativne ideje učenja o demokraciji i građanskom odgoju i obrazovanju, predstaviti niz radionica i nastavnih materijala koji vam mogu poslužiti u svakodnevnom radu u učionici.

Ako ste nastavnik/ca koji u svakodnevnom radu s učenicima radi na temama Građanskog odgoja i obrazovanja i u stalnoj ste potrazi za novim metodama, alatima, inspirativnim prijedlozima onda je ovaj stručni skup za vas.

Stručni skup “Kreativni pristupi u poučavanju Građanskog odgoja i obrazovanja”održat će se 31. svibnja u hotelu Dubrovnik u Zagrebu, a odvijat će se na hrvatskom i engleskom jeziku. Na stručno skupu radionice i prezentacije vodit će stručnjaci i stručnjakinje iz Foruma za slobodu odgoja, School Development Support Agency (Velika Britanija) te organizacije Les Têtes de l’Art (Francuska).

Program rada možete pronaći ovdje.

Prijave za sudjelovanje na stručnom skupu su otvorene do 20. svibnja – prijavite se putem PRIJAVNOG OBRASCA. Broj mjesta je ograničen, a sudionice će biti odabrani po redoslijedu prijave.

Veselimo se susretu i zajedničkom učenju!

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.