Pozivamo vas na raspravu “Coming out iz škole na posao”

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Coming out je prekratnica u životu LGBT+Q+ osoba. Zbog toga je na poseban način povezan i s obrazovanjem kao i s prelaskom u svijet rada.

Outanjem ljudi ne ‘odrađuju’ samo informativni, deklarativni dio u svojoj školskoj i/ili radnoj okolini, već vrlo često i educiraju svoje kolege, nadređene i podređene o tome što to znači, dok istovremeno imaju realan strah od diskriminacije.

Cilj ove rasprave je predstaviti niz važnih perspektiva o položaju mladih LGBT+Q+ osoba u sustavu odgoja i obrazovanja kao i u svijetu rada te predstaviti nužne korake o osiguravanju uključive školske i radne okoline za (mlade) LGBT+Q+ osobe.

Tijekom ove rasprave predstavit će se i rezultati projekta „WE PROJECT“ u sklopu kojeg su stručnjakinje i stručnjaci iz šest zemalja istraživali položaj mladih LGBT+Q+ radnika i radnica te izradili alate za razvoj uključivih školskih i poslovnih politika.

Rasprava će se održati virtualno preko platforme ZOOM u četvrtak, 23. prosinca 2021. u 16.00 sati. Za sudjelovanje u raspravi potrebna je registracija unutar platforme ZOOM-a. Forum za slobodu odgoja će izdati potvrdu o sudjelovanju polaznicima koji to zatraže.

Za sudjelovanje u raspravi možete se prijaviti na platformi ZOOM: https://us02web.zoom.us/…/reg…/WN_u5-v2AijTuaC69BMXESj5g

Ova rasprava se održava u sklopu projekta “WE PROJECT: Promocija ravnopravnosti mladih LGBT+Q+ osoba u radnoj okolini”. Više o projektu saznajte na mrežnoj stranici projekta.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.