Search
Close this search box.

Projekti

Mijenjajmo svijet medijacijom – podrška školama 2022/2023

Projektom se osnažuju učitelji i stručni suradnici u zagrebačkim škole, a zatim i učenici koji uz njihovu podršku preuzimaju aktivnu ulogu unutar svoje škole i lokalne zajednice u nenasilnom rješavanju sukoba, posebno kroz metodu medijacije s ciljem prevencije vršnjačkog nasilja. Istražuju se s kojim se poteškoćama škole susreću posljednjih godina, a posebno u 2020 i 2021. s pandemijom i potresima koji su negativno utjecali na preventivne programe u školama. Kroz projekt se – edukacijom i izradom edukativnih i promotivnih materijale djeluje rješavanje poteškoća i odgovara na posebne izazove u školama u području prevencije nasilja.

Sudionici projekta su učitelji:ce i stručni:e suradnici:e i učenici:e iz zagrebačkih škola i drugih odgojno-obrazovnih ustanova.

Cilj: jačanje kompetencija sudionika:ca kako bi suradnjom uveli i unaprijedili školsku medijaciju kao program prevencije vršnjačkog nasilja i promicanja nenasilnog rješavanja sukoba u svojim školama.

VODITELJ:ICA PROJEKTA:

Marina Brkić mbrkic@fso.hr

TRAJANJE PROJEKTA:

7. 10. 2022. – 30. 4. 2023.

PROVODITELJI:

Nositelj projekta
Forum za slobodu odgoja

Partneri
Osnovna škola kralja Tomislava
Osnovna škola Gračani

MREŽNA STRANICA PROJEKTA

UZ PODRŠKU:

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.