Search
Close this search box.

Predstavljen priručnik “Breaking the poverty taboo”

Podijeli

Prekjučer, 8. svibnja, u Zagrebu je predstavljen priručnik “Breaking the poverty taboo: creative ideas for mitigating the effects of poverty: school-based activities”. Predstavljanje je održano u sklopu konferencije “Inclusive education for all: from ideas to action” koju su organizirali međunarodna organizacija “Mreža centara obrazovnih politika” (NEPC) i međunarodna mreža SIRIUS, a na konferenciji je sudjelovalo 130 sudionika iz 30 zemalja.

Forum za slobodu odgoja je predvodio skupinu autora iz partnerskim organizacijama i školama iz Slovenije, Makedonije, Estonije i Hrvatske koji su proteklih je mjeseci razvijali priručnik u sklopu NEPC-ova Erasmus+ projekta “Breaking the poverty taboo: roles and responsibilities of education”.

Priručnik je razvijen s ciljem pružanja informacija o utjecaju siromaštva na sve aspekte razvoja učenika, a sadrži preporuke za rad s učenicima nižeg socio-ekonomskog statusa, primjere dobre prakse te nekoliko radionica za rad s učenicima, roditeljima i učenicima.

Priručnik će uskoro biti preveden na hrvatski jezik, a na sljedećoj poveznici možete preuzeti njegovo englesko izdanje: http://www.edupolicy.net/publications/.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.