Search
Close this search box.

Predstavnici Foruma izlagali o važnosti glasa djece i mladih

Podijeli

U ponedjeljak 22. siječnja 2024. godine u Rijeci, naši predstavnici Sara Strejček i Vlaho Kavain sudjelovali su u završnom događaju ERASMUS+ projekta (SU)DJELUJEM – vijeće učenika i učenica u demokratskoj školi. Ovaj projekt provodi Udruga Delta u partnerstvu s Prvom riječkom hrvatskom gimnazijom, a u suradnji s Gimnazijom Andrije Mohorovičića Rijeka, Medicinskom školom u Rijeci te Drvodjeljskom i strojarskom školom u Rijeci. Ovo je ujedno i posljednja aktivnost ovog projekta.

Tijekom događaja Prva riječka hrvatska gimnazija predstavila je kriterije za kvalitetu aktivnosti vijeća i publikaciju s inspirativnim aktivnostima srednjoškolskih vijeća Primorsko-goranske županije.

Nakon toga su predstavnici Foruma za slobodu odgoja Sara Strejček, psihologinja – pripravnica edukacije, i Vlaho Kavain, asistent u programu Demokratizacija škole, izlagali o važnosti vijeća učenika i učenica za razvoj glasa djece i jačanja glasa učenika:ca što donosi brojne pozitivne posljedice ne samo za učenike:ce, već i za širu školsku i društvenu okolinu. Naši izlagači predstavili su ključne spoznaje i saznanja koja smo stekli tijekom provođenja našeg programa Pokreni promjenu kako bi učenicima također približili internacionalno iskustvo jačanja glasa učenika.

Na kraju su učenici:ce sudjelovali u radionici izrade policy prijedloga za osnaživanje demokratičnosti u školama, kao i uloge vijeća učenika i učenica. Naši Sara i Vlaho su također pomogli u moderiranju ove aktivnosti.

Ovim putem se želimo zahvaliti Udruzi Delta koja nas je pozvala da sudjelujemo na završnom događaju i tako nastavimo poticati aktivnost i angažman mladih u školama.  

Fotografirao: Marko Laća

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.