Search
Close this search box.

Započinjemo projekt podrške školama u prevenciji nasilja u Zagrebačkoj, Sisačko-moslavačkoj i Međimurskoj županiji

Podijeli

Krajem prethodne godine započeli smo s provedbom projekta „Možemo to riješiti: cjelovit pristup školskim procesima u prevenciji vršnjačkog nasilja“ kroz koji ćemo educirati i osnaživati školske timove škola iz Zagrebačke, Sisačko-moslavačke i Međimurske županije kako bi prevenciji vršnjačkog nasilja pristupali sveobuhvatno i cjelovito. Istraživat ćemo i implementirati inovativan model u kojem će timovi raditi na unaprjeđenju različitih razina i područja života škole (od upravljanja do rada s učenicima i suradnje s roditeljima) kako bi doprinosili izgradnji pozitivne školske klime i radili na promociji suradnje, uvažavanja, poštivanja i nenasilnog rješavanja sukoba te djelovali preventivno na međuvršnjačko nasilje. Educirat ćemo ih i u području rješavanja sukoba i medijacije te implementacije medijacije i njezinih načela u svakodnevni život škole.

Prva aktivnost projekta održat će se u veljači, a obuhvaćat će pripremne sastanke školskih timova s Forumom, nakon čega slijedi i edukacija koja će se održati krajem veljače i početkom ožujka.

Ako ste škola zainteresirana za projekt, a osnivač vam je jedna od uključenih županija, slobodno se javite mailom na mbrkic@fso.hr kako biste dobili više informacija.

Projekt financijski podupire Ministarstvo znanosti i obrazovanja kroz natječaj za projekte i programe u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u šk. god. 2023./2024.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.