Search
Close this search box.

Predstavnici Foruma sudjelovali u međunarodnom projektu “Inception 3”

Podijeli

U sklopu projekta „Inception 3“, predstavnici Foruma za slobodu odgoja sudjelovali su u međunarodnom treningu u Latviji u lipnju na kojem je prisustvovalo ukupno 26 sudionika iz Latvije, Slovenije, Hrvatske, Estonije, Litve, Poljske, Slovačke i Turske. Glavni cilj treninga bio je osvijestiti izazove s kojima se NEET mladi s iz različitih kultura susreću u svojim životima. NEET mladi su nezaposleni mladi ljudi, koji više nisu u sustavu obrazovanja, a nisu ni u sustavu osposobljavanja.

Sudionici su imali priliku upoznati se s različitim coaching tehnikama usmjerenim na pronalaženje rješenja te obiteljskim konstelacijama kao metodama rada s mladima, njihovim obiteljima i kulturama iz kojih dolaze kako bi ih se uključilo u društvo i povećala otvorenost društva prema različitim kulturama.

Po završetku treninga, sudionici su u lokalnim zajednicama i organizacijama organizirali radionice i aktivnosti za kolege i ostale zainteresirane kako bi im prenijeli stečeno znanje i vještine. Organizirano je 25 radionica u osam partnerskih zemalja u kojima je sudjelovalo 97 sudionika – nastavnika, članova organizacija, ravnatelja te youth workera.

Utisci sudionika projekta:

  • „Osjećam da konačno shvaćam uzroke zašto mladi postaju NEET i svoju ulogu u radu s njima.“
  • „Bilo je fantastično i potpuno drugačije od treninga na kojima sam prisustvovala u svojoj karijeri. Sto posto praktične i korisne metode. Malo teorije i pregršt praktičnog rada – bilo je odlično! Veselim se više projekata poput ovoga.“

 Projekt „Inception 3“ je financiran od strane Europske komisije u sklopu programa Erasmus+: Youth in Action.

Više informacija pronađite na http://inception-training.org/

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.