Premijera: dokumentarni film „FSO 30“ povodom 30 godina djelovanja Foruma za slobodu odgoja

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Godina 2022. Forumu je trideseta godina djelovanja. Tim povodom snimili smo 30-minutni dokumentarni film u kojem govore neke od ključnih osoba za povijest Foruma.

Malo povijesti: skupina entuzijasta i eksperata u pedagoškim, društvenim i humanističkim strukama prepoznala je početkom 90.-ih godina potrebu da se stručnjaci povežu i ponude neke od najsuvremenijih svjetskih spoznaja u obrazovanju te ih primijene u Republici Hrvatskoj. Tada, 90.-ih zahvaljujući međunarodnoj suradnji i učenju, u Hrvatsku je stigao niz programa poput: debate, zdravstvenog odgoja, građanskog odgoja i obrazovanja, kritičkog mišljenja, prevencije nasilja u obitelji i prevencije zlostavljanja djece. Danas Forum djeluje kroz 3 velike programske cjeline: Demokratizacija škola; Razvoj osobnih i socijalnih kompetencija te Unapređenje poučavanja.
U filmu govore voditelji programa: Mario Bajkuša, Eli Pijaca Plavšić i Ana Munivrana, suosnivačica i prva izvršna direktorica Foruma Vesna Mihoković Puhovski, direktor financija Denis Čihor, predsjednik Upravnog odbora Mladen Domazet, Forumova trenerica Biserka Šavora, ravnateljice i učiteljice koje surađuju s Forumom, kao i učenice i učenici koji su sudjelovali u našim programima.

Film je autorsko djelo talentiranog dvojca Tibor i Tea Marochini. Forum zahvaljuje svima uključenima u produkciju.

Film možete pogledati na poveznici: FSO 30.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.