Search
Close this search box.

Preporuke u području prihvaćanja različitosti za dionike obrazovnog sektora

Podijeli

Objavljujemo preporuke u području prihvaćanja različitosti za dionike obrazovnog sektora temeljene na provedbi dvogodišnjeg projekta „Pokreni promjenu! – prihvaćanje različitosti kroz interkulturno obrazovanje i volontiranje“ koji je Forum za slobodu odgoja (FSO) provodio u četiri zemlje u partnerstvu s organizacijama Think Global iz Velike Britanije, Centrom mladih Dravinjske doline iz Slovenije i Centrom za kreativni razvoj „Danilo Dolci“ iz Italije tijekom 2017. i 2018. godine. Organizacija “Mreža centara za obrazovne politike” bila je pridruženi partner na projektu. Projekt je financirala Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (Erasmus+, KA3: Podrška za reformu politika).

Cilj ovog sažetka je predstaviti preporuke za povećanje napora za uvođenje različitih modela razvoja socijalnih i građanskih kompetencija u osnovne i srednje škole u Hrvatskoj. Namijenjen je dionicima u obrazovnom sektoru, prvenstveno učiteljima, školama i kreatorima obrazovnih politika.

Više o rezultatima projekta možete vidjeti na mrežnoj stranici https://startthechange.net/

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.