Preporuke za unapređenje volonterskih programa u školama

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Objavljujemo preporuke koje služe obrazovnoj politici, obrazovnim vlastima, ali i školama i lokalnim zajednicima kako bi povećale napore u sustavnom povećanju volontiranja među djecom i mladima te kako bi krenuli u strukturirano osmišljavanje volonterskih programa u školama kao sastavnog dijela Školskog kurikuluma.

Preporuke su temeljen na provedbi dvogodišnjeg projekta „Školski volonteri: osnaživanje i mentorstvo škola za koordiniranje volonterskih programa” kojeg je provodio Forum za slobodu odgoja zajedno s partnerima – II Osnovna škola Vrbovec, Udruga Most iz Split ate Volonterski centar Osijek. Također, temeljene su i na istraživanju kojeg su u sklopu projekta provele prof. dr. sc. Majda Rijavec i doc. dr. sc. Lana Jurčec s Učiteljskog fakulteta u Zagrebu, a čiji je cilj bio utvrditi dobrobiti volontiranja za djecu i mlade.i

Dvogodišnji projekt financijski je podržala Europska unija iz Europskog socijalnoga fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.