Preuzmite snimku online edukacije „Praktične preporuke za inkluziju učenica i učenika iz Ukrajine u škole”

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

U sklopu projekta „Škole zajedništva / Школи спільнот – podrška školama u inkluziji učenika i učenica iz Ukrajine“, koji Forum provodi u suradnji s Uredom UNICEF-a za Hrvatsku, 22. veljače 2023. organizirano je drugo online predavanje „Praktične preporuke za inkluziju učenica i učenika iz Ukrajine u škole”, koje su održale ravnateljica škole gđa Goranka Štefanić i učiteljica hrvatskog jezika gđa Sanja Habek.

Kroz predavanje sudionici i sudionice imali su priliku upoznati se s primjerima dobre prakse iz Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice koju od početka izbjegličke krize pohađa velik broj učenika i učenica iz Ukrajine. Kakvo je njihovo iskustvo prihvata učenika i učenica, na koje su sve izazove nailazili te koje su sve napretke u svom radu s učenicama i učenicima iz Ukrajine do sad iskusili, možete poslušati  u dostupnom videozapisu predavanja. Poseban naglasak predavanja je na iskustvu rada s ukrajinskim učenicima u nastavi hrvatskog jezika, s jako vrijednim primjerima aktivnosti, kao i primjerima na koji način vrednovati pojedine zadatke.

Snimku ove edukacije preuzmite s youtube poveznice te podijelite svima za koje vjerujete da bi im koristila.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.