Search
Close this search box.

[ODRŽANO] Preventivni programi: intenzivna suradnja sa školama u veljači 2023.

Podijeli

U veljači 2023. godine smo, zbog velikog interesa škola i drugih odgojno-obrazovnih ustanova te organizacija, održali 5 seminara stručnog usavršavanja posvećenih rješavanju sukoba, komunikaciji, inkluziji i mentalnom zdravlju djece i mladih. Uz to, održano je više edukacijskih susreta uživo i online.

Škole i organizacije čiji je školski/organizacijski tim prošao stručna usavršavanja su: OŠ Antuna Augustinčića iz Zaprešića, OŠ Sibinjskih žrtava, Sibinj, OŠ Bedekovčina te udruga Amazonas čiji djelatnici i volonteri vode preventivne radionice u školama. Uz njih, stručnjaci iz dodatnih 10 škola sudjelovali su u otvorenim seminarima „Osnovni seminar medijacije“ i „Sretno dijete“. Nakon sudjelovanja u programu, polaznici su stekli potvrdu o stručnom usavršavanju te im je podijeljen paket edukacijskog materijala za primjenu u školi. 

Uz navedene seminare, održan je edukacijski susret u sklopu Naprednog programa medijacije. S polaznicima Naprednog programa medijacije iz osnovnih i srednjih škola te udruga održali smo mentorski susret u uredu Foruma tijekom kojeg smo radili na vježbanju medijacije, kao i na rješavanju sukoba u školama na različitim razinama (roditelji, učenici, djelatnici). 

U online okruženju održali smo još 3 edukacijska susreta. Organizirali smo sastanak škola koje provode projekte unapređenja rodne ravnopravnosti „Kutija promjena“ tijekom kojeg su istaknuli primjere dobrih praksi i podijelili spoznaje do kojih su došli istražujući s učenicama i učenicima ovu temu.

Sa školama koje u Sisačko-moslavačkoj županiji provode pilot-program podrške u učenju za ranjive učenice i učenike („Škole podrške“) održali smo supervizijski susret tijekom kojeg su podijelili iskustva u provedbi aktivnosti i izazove s kojima se susreću. S ravnateljima škola na Baniji održan je zadnji modul Akademije za ravnatelje. 

Za škole koje polaze učenice i učenici iz Ukrajine organizirali smo webinar „Praktične preporuke za inkluziju učenica i učenika iz Ukrajine u škole” u sklopu projekta “Škole zajedništva / Школи спільнот”

Pozivamo vas da se uključite u naše edukacije i pratite na našoj mrežnoj stranici datume njihovog održavanja tijekom godine. Također, svoj načelni interes za pojedini seminar nam možete iskazati i putem elektroničke pošte na: mnekic@fso.hr

Sve naše novosti i prilike pratite putem mjesečnih Vijesti Foruma za slobodu odgoja koje vam možemo slati na e-mail, a za koje se možete prijaviti OVDJE. Još više o tome što radimo potražite na našoj FB stranici


Dojmovi polaznica i polaznika:

Otvorenost i susretljivost voditeljica za svaku je pohvalu. Želim vam puno uspjeha u daljnjem privatnom i poslovnom životu.

Edukacija je ispunila sva moja očekivanja i rado bih prisustvovala i drugima.

Svaka pohvala za seminar koji je jako koristan za pomagačke struke i za osobni razvoj, voljela bih da se organizira i na široj razini primjerice za djelatnike pojedinih ustanova, institucija obzirom na široke mogućnosti primjene.

Povale voditeljici koja je bila super pripremljena i spremna posvetiti vrijeme svakom pitanju i potrebnom pojašnjenju.

Sve je bilo baš super, hvala na odlična dva dana! :))

Vrlo koristan seminar koji polaznike poučava vještini koju mogu koristiti u profesionalnom radu, ali i u privatnom životu.

Sve je bilo odlično, jako mi se svidjela atmosfera grupe. 

Voditeljice su bile jako profesionalne s puno korisnih primjera i savjeta. 

Ovaj seminar je odličan, puno mi je pomogao u radu i omogućio mi pogled na ravnateljski posao iz drugog kuta (upravljački i menadžerski dio) što nam u najvećoj mjeri i nedostaje kad dođemo na poziciju ravnatelja. 

Pohvala za trud, pripremu i jasnoću izlaganja svih predavača, te spremnost da saslušaju naše jade i muke pa i na uštrb svog  vremena predviđenog za predavanje.

Vrlo ugodno radno ozračje, puno ideja za unapređenje rada ravnatelja.

Izvrstan seminar,  veselim se još nekim seminarima za koje se nadam da ću ih upisati. 

Odlična i opuštena atmosfera.

Čim više ovakvih seminara s konkretnim primjerima i prijedlozima različitih aktivnosti.

Osjećam se osnaženo za daljnju nadogradnju i korištenje stečenih vještina.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.