Prijavite se za sudjelovanju u fokus grupama u sklopu projekta „Kompetencije za kulturu demokracije u akciji: demokratske kompetencije u digitalnom dobu“

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Pozivamo vas da sudjelujete u fokus grupama u sklopu projekta „Kompetencije za kulturu demokracije u akciji – demokratske kompetencije u digitalnom dobu“ koje financira Vijeće Europe i Europska unija.

Glavni cilj fokus grupa je prikupljanje mišljenja i potreba učitelja i edukatora u organizacijama civilnog društva vezanih za kompetencije za kulturu demokracije, a poseban naglasak će biti stavljen na korištenju navedenih kompetencija u virtualnom prostoru (internetu). Više informacija o kompetencijama za kulturu demokracije možete pronaći ovdje.

Provest će se dvije fokus grupe s učiteljima iz osnovnih i srednjih škola te edukatorima u organizacijama civilnog društva. U svakoj fokus grupi sudjelovat će po 10 sudionika/ca. Predviđeno trajanje fokus grupe je dva sata.

Rezultati fokus grupa pomoći će u izradi nacionalnog izvješća i strateškog dokumenta s preporukama koji će biti poslan nadležnim institucijama s ciljem zagovaranja uvođenja kvalitetnog građanskog odgoja i obrazovanja u škole, kao i medijske pismenosti. Rezultati će također pomoći i u osmišljavanju daljnje edukacije u sklopu programa, a u kojoj ste pozvani sudjelovati u sljedećoj fazi projekta.

Fokus grupe održat će se u Zagrebu i Bjelovaru. Termini za održavanje fokus grupa su sljedeći:

– fokus grupa u Bjelovaru: 8. ožujka 2017. godine u 16:00 sati (mjesto: Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar).

– fokus grupa u Zagrebu: 6. ožujka 2017. godine u 16:00 sati, u prostorima Foruma za slobodu odgoja (Kralja Držislava 12) – napomena: ostala su dva slobodna mjesta za sudjelovanje

Molimo Vas da se, ako ste zainteresirani za sudjelovanjem u fokus grupi, upišete ovdje. Fokus grupe će voditi Domagoj Morić, koordinator međunarodnih programa i Mario Bajkuša, direktor razvoja i programa te Eli Pijaca Plavšić, izvršna direktorica Foruma za slobodu odgoja.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.