Projekt prevencije neprihvatljivog ponašanja

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Zahvaljujući financijskoj potpori Grada Zagreba, u naredna tri mjeseca provodit će se projekt “Možemo to riješiti!: učenjem o odnosima, sukobu i medijaciji do prevencije neprihvatljivog ponašanja” s ciljem osnaživanja škola za sustavan i kvalitetan program prevencije neprihvatljivog ponašanja djece i mladih.

Naglasak je stavljen na dodatnom razvoju kompetencija učitelja i stručnih suradnika kao i na osnaživanju samih učenica i učenika kao vršnjačkih medijatora. Djelatnici partnerskih škola na projektu će proći dvodnevni seminar „Medijacija kao alat emocionalnog razvoja učenika i prevencije neprihvatljivog ponašanja“ kroz koji će pripremiti za provedbu preventivnog programa „Možemo to riješiti“ koji pripada području osobnog i socijalnog razvoja učenika.

Također, u svim školama će se održati edukacija za odabrane učenike koji će dobiti znanja, vještine ali će se i osnažiti u području mirnog rješavanja sukoba, nenasilne komunikacije i razumijevanja vlastitih potreba, emocija i ponašanja.  Na taj način učenici će se osnažiti za samostalno rješavanje sukoba, ali će i postati mali medijatori koji će unutar svoga školskog okruženja biti ti koji će pomagati vršnjacima u konstruktivnom rješavanju sukoba.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.