Prsten potpore: stručno usavršavanje za pomoćnike u nastavi i školske koordinatore Zagrebačke županije

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

„Inkluzivna škola – to je škola u kojoj je svako dijete dobrodošlo, svaki roditelj uključen i svaki učitelj cijenjen.“

Ovim citatom započelo je stručno usavršavanje za 78 pomoćnika u nastavi za djecu s posebnim potrebema te školskih koordinatora. U suradnji s Odjelom za prosvjetu Zagrebačke županije, 26. travnja u Srednjoj strukovnoj školi Samobor trenerice Foruma održale su program čiji je cilj bio podijeliti iskustva suradnje škola i pomoćnika u nastavi, a zatim i omogućiti međusobnu razmjenu iskustava i praksi sudionika. Također je stvoren prostor za evaluaciju i osvrt na dosadašnje iskustvo rada (u školskoj godini 2015./2016.) te su donesene zajedničke preporuke za buduće korake i mogućnosti unapređenja postojećih praksi.

Pitanja i teme poput: jasnoće uloga i očekivanja od pomoćnika, kvalitetne pripreme za ulazak pomoćnika u školu, otvorene i česte komunikacije unutar tima, granica u odnosima i odgovornostima, kao i pažljive usmjerenosti na osamostaljivanje i praćenje napretka djeteta, istaknute su kao ključne.

Projekt „Prsten potpore“ sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a više o svemu pronađite na sljedećoj poveznici http://pomocnici.zagrebacka-zupanija.hr.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.