Search
Close this search box.

Nova publikacija preporuka i poruka mladih donositeljima odluka EU-a

Podijeli

Novu publikaciju preuzmite OVDJE.

Tijekom projekta READY: pristupačniji europski jezik za mlade razvili smo nekoliko publikacija namijenjenih mladima i donositeljma odluka.

Prva publikacija lako čitljivih odredbi EU-a za mlade oblikovana je u suradnji s mladima kroz seminare i radnu skupinu te joj je cilj približiti jezik EU-a mladima te prevesti složen pravni jezik institucija EU-a na lako čitljiv tekst upotrebljiv u svakodevnom životu mlade osobe. Izrađena je u periodu “#1EU Ready to Read: Spremni:e za čitanje” kada su s mladima odabrane odredbe ugovora EU-a najrelevantije u njihovom svakodnevnom životu. Potom su odredbe ugovora pojednostavljene u lako razumljiv i upotrebljiv jezik za svakodnevno korištenje.

Druga publikacija pratećih infografika izrađena je u narednom periodu: “2EU Ready to See: Spremni:e za razumijevanje” kroz oblikovanje infografika koje objašnjavaju odredbe i ključne pojmove iz prethodne publikacije. Ključne odredbe opisane su infografikama te služe lakšem navigiranju kroz instituciju EU-a za mlade osobe.

Sada je tijekom perioda: “3EU Ready to Discuss: Spremni:e za diskusiju” izrađena i treća publikacija u suradnji s mladima koja objedinjuje preporuke i poruke donositeljima odluka u EU institucijama, prvenstveno u području jasnije, shvatljivije i lakše komunikacije s i prema mladim osobama. Uz donositelje odluka, publikacija sadrži preporuke i za radnike s mladima i socijalne radnike:ice.

Sve publikacije dostupne su i na engleskom, francuskom, grčkom, njemačkom i talijanskom jeziku.

Srdačno zahvaljujemo svim mladim osobama koje su surađivale u izradi svih ovih publikacija, te svojom kreativnošću, znanjem i energijom doprinijele oblikovanju poruka u svrhu postizanja boljeg razumijevanja EU-a i društva oko nas.

Projekt ”READY” je financiran sredstvima Erasmus+ programa te se provodi do veljače 2024. godine.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.