Search
Close this search box.

Raspisan natječaj za osnovne škole: i do 1.000.000 EUR za školske projekte na kojima vam Forum može biti partner

Podijeli

Objavljen je natječaj Europskog gospodarskog prostora 2014.-2021.” (“norveški fondovi”) za osnovne škole pod nazivom”Jačanje STEM vještina u osnovnim školama i razvoj regionalnih znanstvenih centara za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području”.


Opći cilj natječaja je pružiti podršku poboljšanju STEM vještina za učitelje i druge odgojno-obrazovne radnike osnovnih škola te za učenike kroz (a) opremanje školskih učionica STEM opremom i razvoj STEM vještina i (b) uspostavu Regionalnih znanstvenih centara za osnovne škole.
Kao partner na projektu prihvatljive su i udruge registrirane sukladno Zakonu o udrugama.

Forum za slobodu odgoja vam može biti partner. Za ovaj poziv pripremili smo posebnu ponudu naših edukacija koju možete pogledati ovdje.

Specifični ciljevi Poziva su: (1) modernizacija infrastrukture školskih učionica i nabava opreme koja će služiti za STEM aktivnosti; (2) uspostava Regionalnih znanstvenih centara za osnovne škole (u daljnjem tekstu: Centar) i (3) unaprjeđenje STEM vještina učitelja i drugih odgojno-obrazovnih radnika u osnovnoškolskom sustavu odgoja i obrazovanja

Ciljna skupina ovog poziva su odgojno-obrazovni radnici u ustanovama za osnovnoškolsko obrazovanje, učenici upisani u ustanove osnovnoškolskog obrazovanja i stručnjaci koji rade u javnim institucijama koje su odgovorne za provedbu obrazovnih politika.


Poziv je podijeljen na dvije komponente.
a) Nabava STEM opreme za školske učionice,
b) Uspostava Regionalnih znanstvenih centara za osnovne škole

U okviru komponente A – Nabava STEM opreme za školske učionice najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 200.000 EUR, a najviši iznos koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 1.000.000 EUR

U okviru komponente B – Razvoj Regionalnih znanstvenih centara za osnovne škole najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 1.000.000 EUR, a najviši iznos koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 3.000.000 EUR

Rok za prijavu:

Komponenta A – 28. srpnja 2021.
Komponenta B – 27. kolovoza 2021.

Ukoliko ste zainteresirani za partnerstvo na projektu javite se na epijaca@fso.hr ili telefonom na broj 01/4663503.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.