Raspisan natječaj za osnovne škole: i do 1.000.000 EUR za školske projekte na kojima vam Forum može biti partner

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Objavljen je natječaj Europskog gospodarskog prostora 2014.-2021.” (“norveški fondovi”) za osnovne škole pod nazivom”Jačanje STEM vještina u osnovnim školama i razvoj regionalnih znanstvenih centara za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području”.


Opći cilj natječaja je pružiti podršku poboljšanju STEM vještina za učitelje i druge odgojno-obrazovne radnike osnovnih škola te za učenike kroz (a) opremanje školskih učionica STEM opremom i razvoj STEM vještina i (b) uspostavu Regionalnih znanstvenih centara za osnovne škole.
Kao partner na projektu prihvatljive su i udruge registrirane sukladno Zakonu o udrugama.

Forum za slobodu odgoja vam može biti partner. Za ovaj poziv pripremili smo posebnu ponudu naših edukacija koju možete pogledati ovdje.

Specifični ciljevi Poziva su: (1) modernizacija infrastrukture školskih učionica i nabava opreme koja će služiti za STEM aktivnosti; (2) uspostava Regionalnih znanstvenih centara za osnovne škole (u daljnjem tekstu: Centar) i (3) unaprjeđenje STEM vještina učitelja i drugih odgojno-obrazovnih radnika u osnovnoškolskom sustavu odgoja i obrazovanja

Ciljna skupina ovog poziva su odgojno-obrazovni radnici u ustanovama za osnovnoškolsko obrazovanje, učenici upisani u ustanove osnovnoškolskog obrazovanja i stručnjaci koji rade u javnim institucijama koje su odgovorne za provedbu obrazovnih politika.


Poziv je podijeljen na dvije komponente.
a) Nabava STEM opreme za školske učionice,
b) Uspostava Regionalnih znanstvenih centara za osnovne škole

U okviru komponente A – Nabava STEM opreme za školske učionice najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 200.000 EUR, a najviši iznos koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 1.000.000 EUR

U okviru komponente B – Razvoj Regionalnih znanstvenih centara za osnovne škole najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 1.000.000 EUR, a najviši iznos koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 3.000.000 EUR

Rok za prijavu:

Komponenta A – 28. srpnja 2021.
Komponenta B – 27. kolovoza 2021.

Ukoliko ste zainteresirani za partnerstvo na projektu javite se na epijaca@fso.hr ili telefonom na broj 01/4663503.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.