Search
Close this search box.

[POČINJE 22.10.2022.] Otvaramo poziv za prijavu za novu grupu stručnog usavršavanja “Čitanje i pisanje za kritičko mišljenje”

Podijeli

„U svim mogućim prilikama ističem kako je ovaj program najbolje stručno usavršavanje koje sam završila u 25 godina rada u obrazovanju.”

„Edukacija za program”Čitanje i pisanje za kritičko mišljenje” je najbolja edukacija kojoj sam prisustvovala. Kad bi svi učitelji u Hrvatskoj završili taj seminar bio bi to veliki korak naprijed. Ono što je ključno i što pridonosi da se naučeno zaista i primjenjuje kasnije u radu s djecom je to da polaznici seminara sami iskušavaju naučene strategije, a to je bit konstruktivističkog shvaćanja učenja. Tako nešto se ne može naučiti samo kroz predavanje. Hvala što provodite ovu edukaciju!“

„Seminar mi je pomogao da drugačije gledam sebe, svoju ulogu u nastavnome procesu, ali i svoje učenike. Od tada radim na tome da razred bude ugodno okružje.“


Seminar “Čitanje i pisanje za kritičko mišljenje” provodi se u Hrvatskoj od 1998. godine i u njega je do sada bilo uključeno više od 2000 učitelja/ica sa svih obrazovnih razina. O njegovoj kvaliteti i svrsishodnosti govore mnogi učitelji/ce koji uspješno primjenjuju filozofiju projekta u svojoj nastavi, ali i veliki broj napisanih školskih udžbenika u kojima su prezentirane metode i tehnike projekta. Seminar donosi poseban okvir poučavanja koji sadrži 80 različitih tehnika i metoda koje se mogu odmah koristiti u nastavi, a s kojima se učenicima omogućuje da svjesno, s razumijevanjem i aktivno usvajaju nastavne sadržaje.

Metode s kojima se učitelji upoznaju omogućavaju organizaciju nastave tako da je svaki učenik uključen, da se zadržava učenikova pažnja, povećava motivacija i razvija kritičko mišljenje. Metode nadalje potiču stvaralaštvo, rješavanje problema, inovativnost, poduzetnost, komunikativnost, prilagodljivost, rad u timu te stvaraju ugodno odgojno-obrazovno ozračje koje je poticaj za učenje i razrednu disciplinu.

Primjenom interaktivnih metoda nastava je usmjerena na učenika što mijenja i uloga učitelja koji postaje voditelj, suradnik, savjetnik, mentor, odgajatelj i pedagog koji organizira nastavni proces.

Kroz 8 radionica (ukupno 80 sati stručnog usavršavanja), praćenje napretka, kolegijalno opažanje nastave i individualnu povratnu informaciju od strane voditelja i voditeljica seminara sudionike i sudionice se potiče da kroz interaktivne metode ohrabruju i potiču učenike na otvorenu, ali odgovornu interakciju, surađuju s drugima, razvijaju odgovornost za vlastiti napredak i znanje te stječu naviku cjeloživotnog učenja i obrazovanja.

U sklopu seminara sudionici dobivaju i 8 priručnika koji teorijski i praktično prate sam sadržaj seminara.

Nova grupa će započeti u subotu, 22. listopada 2022. u Zagrebu, u prostorima Škole za medicinske sestre Mlinarska. Datumi ostalih radionica održavanja seminara će biti dogovoreni na prvom susretu.

Cijena kotizacije seminara je 2400,00 kn+PDV, a moguće ju je platiti u ratama (300,00 kn+PDV po susretu).

Prijaviti se možete putem prijavnice na poveznici, a prijavu je potrebno poslati do 15. listopada 2022. na adresu: mnekic@fso.hr.

Poziv u PDF formatu možete preuzeti ovdje.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.