Search
Close this search box.

Krajem listopada kreće seminar “Kutija promjena” u suradnji s Krašem

Podijeli

Krajem listopada na jednodnevnom seminaru družit ćemo se i učiti o temi rodne ravnopravnosti u obrazovanju s predstavnicama 20 osnovnih škola sudionica u projektu „Kutija promjena”, koji provodimo u suradnji s tvrtkom Kraš d. d.

Škole koje sudjeluju u ovom projektu s područja su cijele Hrvatske – od Vukovarsko-srijemske, preko Bjelovarsko-bilogorske, Zagrebačke, Primorsko-goranske, do Splitsko-dalmatinske županije – a posebno nas veseli i to što je većina škola iz manjih mjesta. Neke od škola već imaju razvijene programe koje će provoditi kroz cijelu školsku godinu – od edukativnih radionica u posebnim razrednim odjelima, do raznih školskih projekta kojima će škole ovu temu približiti svojim učenicima, kolegama, ali i široj lokalnoj zajednici.

Na susretu u Zagrebu istražit ćemo osnovne pojmove roda, rodne ravnopravnosti, intersekcionalnosti i mnoštvo drugih koncepata koji utječu na svakodnevni osobni život i život škole. Raspravljat ćemo o tome kakvu ulogu ima rodna ravnopravnost u društveno-političkom i obrazovnom kontekstu, na nacionalnoj, ali i međunarodnoj razini. Također ćemo kritički propitivati nejednakosti u osobnom okružju i obrazovanju. Također ćemo analizirati potrebe uključenih škola te im pomoći u osmišljavanju i planiranju daljnjih koraka njihovih projekata.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.