Search
Close this search box.

Sanjam školu: izabrani radovi objavljeni u publikaciji

Podijeli

Krajem svibnja ove godine objavili smo poziv srednjoškolkama i srednjoškolcima pod nazivom “Sanjam školu”.

Na ovaj poziv odazvalo je 45 učenica i učenika iz srednjih škola diljem Hrvatske, a radovi su obilovali zanjimljivim idejama i prijedlozima za svjevrsnu novu školu ili barem za temeljite izmjene postojećeg sustava odgoja i obrazovanja.

Zaposlenici Foruma za slobodu odgoja su pozorno pročitali i s pažnjom raspravljali svaki rad te su odlučili nagraditi sljedeće radove:

Prvom nagradom nagrađen je rad “Moja škola budućnosti” učenice Ivane Đerek, 3. r., II. gimnazija, Zagreb.

Drugom nagradom nagrađen je rad “Škola budućnosti” učenice Ane Šafarić, 2. r., Graditeljska škola Čakovec.

Trećom nagradom nagrađena su tri rada:

Svi nagrađeni radovi zajedno s izabranim citatima drugih radova pristiglih na ovaj poziv objavljeni su u publikaciji s ciljem promicanja glasa učenica i učenika u razmišljanjima o stanju i budućnosti obrazovanja.

Ovim putem želimo se zahvaliti svima koji su poslali svoje radove iz koje smo mi uspjeli pročitati kako učenice i učenici hrvatskih srednjih škola žele školu koja će biti škola susreta, ravnopravnosti, kriterija, izbornosti i prilagodljivosti, praktičnosti, osjećaja i ljudskosti.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.