Search
Close this search box.

„Škole zajedništva – kako podržati inkluziju učenika i učenica iz Ukrajine“ – dvodnevni program održan u Zagrebu, Varaždinu i Splitu

Podijeli

U sklopu jednogodišnjeg projekta „Škole zajedništva / Школи спільнот”, koji Forum provodi uz podršku Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, tijekom listopada i početkom studenog proveli smo dvodnevni program u Zagrebu, Varaždinu i Splitu za 62 učiteljice i stručne suradnice iz 39 osnovnih i srednjih škola te dva vrtića.

Tijekom dva dana sudionice ove tri grupe imale su priliku međusobno podijeliti svoja dosadašnja iskustva i izazove u podršci učenicima i učenicama iz Ukrajine koji od prošle ili od početka nove školske godine pohađaju njihove škole. Puno je izazova, no i primjera dobrih praksi integracije raseljenih učenika.

Tijekom programa voditeljice, psihologinje Iskra Pejić, Marija Roth Jelisavčić i Mirna Jakšić, održale su četiri predavanja na teme Stres, kriza, trauma, Gubici i tugovanje, Razvoj otpornosti kroz učenje socio-emocionalnih kompetencija i Poučavanje i vrednovanje inojezičnih učenika. Uz svako predavanja provedene su radionice i vježbe u sklopu kojih su sudionice planirale praktičnu primjenu predstavljenih znanja i praksi u svojim razredima i školama.

Susreti sudionica svih triju grupa nastavit će se putem online mentorskih susreta, a u nastavku projekta biti će organizirana i tri webinara koji će biti otvoreni za sve zainteresirane odgojno-obrazovne djelatnike i djelatnice.

U nastavku dijelimo nekoliko izjava sudionica iz pismenih evaluacija:

Vrlo dobro osmišljena edukacija, odlična dinamika izmjena predavanja, radionica i vježbi. Povezivanje teorije s iskušanim primjerima u praksi. SVAKA POHVALA I HVALA.
(sudionica iz Varaždina)

Uživala sam ova dva dana. Jako korisna predavanja, izvrsne predavačice, zanimljive teme i primjenjive aktivnosti za rad. Pohvala za sve! I bila bi nam korisna ovakva edukacija još jednom tijekom ove školske godine. Potrebni su nam materijali za rad s ukrajinskom djecom jer nama svega nedostaje.
(sudionica iz Zagreba)

Odlična interaktivnost, činjenice da su predavačice bile dobro pripremljene i jasna povezanost tema edukacija. Plan koji je izložen za nastavak edukacije u potpunosti pokriva moja očekivanja.
Edukacija je vrlo dobro osmišljena.
(sudionica iz Splita)

Zagreb, 13. – 14.11.2022.
Varaždin, 27. – 28.10.2022.
Split, 3. – 4.11.2022.
Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.