Održana edukacija iz osnova medijacije i implementacije školske i vršnjačke medijacije za škole Grada Zagreba

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Početkom studenog održali smo edukaciju iz osnova medijacije za novu grupu učiteljica iz zagrebačkih škola, a ovog puta dodali smo joj i edukaciju iz školske i vršnjačke medijacije. Za naš Osnovni seminar medijacije pobrinuli su se naši sjajni treneri Eli Pijaca Plavšić i Igor Salopek, dok su nam za dio o implementaciji školske i vršnjačke medijacije u pomoć doskočile suradnice iz OŠ Ivana Gorana Kovačića, Vrbovsko – Tanja Jakovac i Viktoria Samsa.

20 sudionica iz sedam osnovnih, četiri srednje škole te dva učenička doma dva su dana učili o komunikaciji i sukobu, kao i o samoj medijaciji. Okušali su se i u ulozi medijatora i medijatorica i zainteresirali za daljnju edukaciju iz ovog područja. Seminar su ocijenili ukupnom ocjenom 4,9 na skali od 1 do 5, a posebno su istaknuli:

Izuzetno korisna edukacija. Oduševljena sam s predavačima, organizacijom, edukacijom. Hvala.

Vrlo konkretna i korisna edukacija koja bi trebala biti dio obaveznog kurikula u svakoj školi. Vjerujem da bismo tada imali puno manje eskaliranja sukoba. Hvala voditeljima i organizatorima.

Hvala vam što ste mi dali alat koji ću koristiti u radu. Što ste pozitivno utjecali na moje samopouzdanje.

Pohvale za stručnost i pristup. Odgovore na sva pitanja koja sam imala sam dobila odmah i to vrlo jasno i opširno, strpljivo. Hvala.

Seminar je održan u sklopu projekta „Mijenjajmo svijet medijacijom – podrška školama 2022“ uz financijsku podršku Grada Zagreba, gradskog Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom. Projekt se nastavlja daljnjom podrškom školama kroz edukacije i sastanke kao i dodatne materijale koji će pomoći prilikom primjene ovih tema u uključenim školama u direktnom radu s učenicima.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.