Školski dnevni boravak u Srednjoj školi Dugo Selo

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Srednja škola Dugo Selo velika je škola, što brojem učenika i učenica, što veličinom zgrade. Kako se nalazi pomalo izdvojena od glavne ceste, veliki broj učenica i učenika pripada populaciji koju popularno zovemo „putnici”. Tijekom projekta „Mladi pokreću promjene!“ mladi u ovom projektu su procijenili da veliki broj njih zbog prijevoza vlakom i/ili busom u hodnicima škole i oko škole provode dosta vremena radi čekanja prijevoza ili ranijeg dolaska na nastavu. Prostor njihove škole je prostran i neiskorišten te su učenice i učenici došli do ideje da kreiraju male dnevne boravke u hodnicima škole.

Na zajedničkim sastancima u školskoj knjižnici nacrtali su izgled dnevnog boravka, istražili ponude opreme i namještaja te predstavile cjelokupni projekt nastavničkom vijeću. Nakon zatvaranja škole u ožujku nastavljaju se nalaziti putem ZOOM sastanaka i planirati nove aktivnosti nakon otvaranja škole.

Na početku nove školske godine i u vrijeme posebnih uvjeta rada i bivanja u školi, učenici i učenice su u manjim grupicama sklapali manje dijelove boravka koji će biti postavljeni kad se ukinu trenutne mjere. Iako sada nije moguće „miješanje” učenika i učenica različitih razreda i njihovo susretanje u hodnicima škole, ovi mladi vjeruju da je to privremeno i da će uspjeti vidjeti izvedbu svog projekta kako bi se svim učenicima i učenicama omogućio ugodan i koristan boravak u školi i kad nisu na nastavi.


Projekt „Mladi pokreću promjene!“ ima za cilj osnažiti mlade u području socijalnih i građanskih kompetencija, posebice ojačati njihove sposobnosti za empatiju i poštivanje različitosti koje postoje u zajednicama u kojima žive, ali i one na globalnom nivou, te razumjeti njihove međusobne povezanosti. Forum za slobodu odgoja provodi projekt uz podršku projekta „Start the Change“ koji sufinancira Europska unija.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.