Search
Close this search box.

„Sretno dijete” u Varaždinskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji

Podijeli

Prošlog smo tjedna započeli s provođenjem prvih edukacija u sklopu jednogodišnjeg projekta  „Sretno dijete – program obrazovanja za socijalni i osobni razvoj djece, mladih i učitelja u sredinama s manje mogućnosti“, koji Forum provodi uz financijsku podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja u 5 županija. Prve dvodnevne edukacije održane su u OŠ Breznički Hum i Tehničkoj školi Nikole Tesle Vukovar, a na njima je sudjelovalo ukupno 55 učitelja/ica i stručnih suradnika/ca iz 36 škola s područja Varaždinske i Vukovarsko-srijemske županije.

Cilj edukacije bio je osnažiti sudionike i sudionice u području osobnog i socijalnog razvoja djece, posebice komunikacije, odnosa, prevencije nasilja te osobnog i socijalnog razvoja. Također, učitelji/ce i stručni suradnici/e na edukaciji su razvijali projekte, radionice i izvannastavne aktivnosti kojima će  u suradnji s učenicima doprinijeti tome da njihove škole budu (još) sretnije, što je – kao što mnoga istraživanja pokazuju – izrazito važno za dobrobit djece, kao i za njihov školski uspjeh.

Nakon što se ista edukacija održi i u ostalim županijama: Bjelovarsko-bilogorskoj, Sisačko-moslavačkoj i Karlovačkoj, predviđene su i jednodnevne edukacije za učenike nakon kojih će oni u suradnji s učiteljima provoditi radionice s vršnjacima.

Komentari sudionika/ca prikupljeni anonimnom evaluacijom potvrđuju nam koliko su odgojno-obrazovnim djelatnicima potrebne edukacije o osobnom i socijalnom razvoju njihovih učenika koje im, nažalost, često nisu dostupne.

Učinite ovaj seminar dostupnim većem broju učitelja.

Sjajni ste, ostanite takvi, molim još sličnih seminara u Vukovaru!

Hvala vam što ste s nama podijelili svoja znanja i iskustva.

Svi sadržaji i metode primjenjivi su u radu s djecom i nastavnicima.

Hvala na pozitivi i svježini! Imate osjećaj za mjeru u svemu: emocije, objašnjenja, diskusije, a to mi je najvažnije kod voditelja.

Projekt: „Sretno dijete – program obrazovanja za socijalni i osobni razvoj djece, mladih i učitelja u sredinama s manje mogućnosti“ financijski podržava Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a provodit će se do rujna 2020. Uz Forum za slobodu odgoja koji je nositelj projekta, projekt se odvija u partnerstvu s: Karlovačkom županijom, Varaždinskom županijom, Gradom Lepoglavom, Gradom Novskom, Općinom Babina Greda, Gimnazijom i strukovnom školom Bernardina Frankopana Ogulin, Osnovnom školom Breznički Hum, Srednjom školom Novska, Osnovnom školom „Mijat Stojanović” Babina Greda, Tehničkom školom Nikole Tesle Vukovar, Srednjom školom Bartola Kašića Grubišno Polje, Komercijalnom i trgovačkom školom Bjelovar, II. osnovnom školom Bjelovar.

Članci o projektu i o seminaru u Brezničkom Humu objavljeni su u Varaždinskim vijestima te portalu E-Varaždin.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.