Održan završni partnerski sastanak na projektu „Pokreni promjenu!“

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Dan nakon naše velike završne međunarodne konferencije “Pokreni promjenu” kojom polako završavamo i istoimeni trogodišnji međunarodni projekt, iskoristili smo za završni partnerski sastanak uživo. Predstavnice partnerskih organizacija MCEC (Sj. Makedonija), INOVA+ (Portugal), SIRIUS Network i NEPC i Foruma u ulozi koordinatora i voditelja projekta sastale su se u uredu Foruma kako bismo podijelili dojmove s konferencije i nedavno održanih aktivnosti u svim trima zemljama, kao i planirale provedbu aktivnosti u posljednjoj fazi projekta. Upravo u toj posljednjoj fazi osvrćemo se na postignuto i razmatramo načine na koje najbolje iskoristiti rezultate projekta. U tome nam pomaže i vanjska evaluatorica koja nas je u drugom dijelu sastanka vodila kroz proces samoevaluacije u nekoliko koraka.

Predstavnice partnerskih organizacija izrazile su veliko zadovoljstvo radom u navedenom konzorciju. Posebno smo ponosne na otpornost koju smo gradili svi zajedno prilagođavajući se i uspijevajući pronaći načine rada s odgojno-obrazovnim radnicama i radnicima i školama u vrijeme pandemije koja je trajala veći dio projekta. Unatoč brojnim poteškoćama koje su proizašle iz pandemije, projekt uspješno privodimo kraju i ponosimo se brojnim rezultatima – osnaženim pojedincima, podignutoj svijesti o važnosti glasa učenika i njihove participacije, a sve je to predstavljeno i kroz velik broj izdanih publikacija.

Donosimo i neke od dojmova iz anonimne evaluacije samog sastanka i sveukupne suradnje na projektu:

Provedba planiranih projektnih aktivnosti tekla je bez problema iako smo se tijekom ovog procesa suočili s velikim izazovima kao što je COVID 19. Svi partneri su bili predani i imali smo jako lijepu i dobru suradnju.

Bilo je samo nekoliko ad hoc i usputnih promjena u kratkoročnoj provedbi (zbog objektivnih okolnosti) što je bilo pomalo zbunjujuće, no sve nejasne stvari su prilično brzo objašnjene i riješene.

Bilo je zahtjevno, ali sve je ispalo najbolje moguće i vjerujem da smo čak i premašili neka očekivanja, što je pokazala i završna konferencija.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.