Održan jednodnevni seminar „Kutija promjena“ u suradnji s Krašem

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

28. listopada održan je seminar stručnog usavršavanja “Kutija promjena” za učiteljice, nastavnice i stručne suradnice iz 20 osnovnih škola iz Vukovarsko-srijemske, Bjelovarsko-bilogorske, Međimurske, Virovitičko-podravske, Krapinsko-zagorske, Zagrebačke, Primorsko-goranske, Splitsko-dalmatinske županije te Grada Zagreba koje sudjeluju u projektu “Kutija promjena – učenice i učenici promiču rodnu ravnopravnost”, provođenom u suradnji s Prehrambenom industrijom Kraš d. d.

Kraš, partner u projektu, ugostio nas je u svom Auditoriumu u kojem smo proveli dan u lijepoj atmosferi punoj inspiracije, druženja, učenja i zabave. Voditeljice edukacije Višnja Pavlović i Maja Šarić sa sudionicama su prolazile osnovne pojmove iz područja rodne ravnopravnosti i rodno-osjetljivog obrazovanja i nastave. Također su sa sudionicama radile na vježbama za kritičko promišljanje o važnosti i utjecaju roda na različite aspekte obrazovanja i života škole. Središnji dio same edukacije odnosio se i na upoznavanje s ključnom publikacijom u izdanju Foruma – Smjernice za ostvarenje rodne ravnopravnosti u školama – koja kroz brojne metode i resurse podržava odgojno-obrazovne radnike:ce u radu na ovim temama s učenicima:cama. U završnom dijelu edukacije sudionice planirale su i međusobno predstavljale projekte i inicijative koje sa svojim učenicama:ima trenutno rade ili planiraju za iduće polugodište.

Sudionice su seminar u cijelosti ocijenile na skali od 1 do 5 ocjenom od 4,91, a od komentara izdvajamo:

Sve pohvale za seminar i materijale!

Doista bi, radi popularizacije projekta, bilo nužno da KRAŠ nastavi/započne „slatke“ donacije za učenike u projektu.

Svi primjeri radionica i aktivnosti su bili jako zanimljivi i korisni. Jedva čekam početi to primjenjivati u radu.

Projekt nastavljamo skorom objavom nove Zbirke radionica za rad s učenicima na temu rodne ravnopravnosti te objavom zanimljivih priča i projekta iz uključenih škola.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.