Search
Close this search box.

Sudjeluj u istraživanju koje doprinosi promociji ravnopravnosti mladih LGBT+Q+ osoba u radnom okruženju

Podijeli

Imaš između 15 i 26 godina i zakoračio_la si u svijet rada, volontiranja, pripravništva ili stažiranja, a deklariraš se kao LGBT+Q+ osoba?

Želiš biti dio skupine mladih ljudi koji aktivno pridonose da se njihov glas i iskustva čuju i uvažavaju?

Želiš nas podržati u osvještavanju i promjenama javnog mnijenja o diskriminaciji mladih LGBT+Q+ osoba u radnom i društvenom okruženju?

Ako si na sva pitanja odgovorio_la potvrdno, molimo te da nam se pridružiš u stvaranju ravnopravnijeg i transparentnijeg društva kroz ispunjavanje upitnika o doživljenoj diskriminaciji mladih LGBT+Q+ osoba u radnom okruženju.

Kroz anketni upitnik, u trajanju od 20 minuta, moći ćeš, anonimno, s nama podijeliti svoje iskustvo vezano uz spolnu orijentaciju, spolni i rodni identitet, (ne)diskriminaciju na radnom mjestu, socijalnu podršku te mentalno i fizičko zdravlje.

Zašto nam je važno tvoje iskustvo?

Iako postoji niz socijalnih i pravnih pomaka u položaju i zaštiti LGBT+Q+ osoba unutar demokratskih društava i dalje svjedočimo diskriminaciji i predrasudama u životima pojedinaca bilo u privatnom ili profesionalnom području.

Posebice su podložni diskriminaciji i strukturalnim preprekama mlade LGBT+Q+ osobe koje se ili još obrazuju ili su se tek našli na tržištu rada. Jedan od razloga je nepoznavanje osnovnih ljudskih i radničkih prava te nepoznavanje pravnog sustava zaštite i samih institucija.

Sudjelovanjem u istraživanju doprinosiš jačanju glasa i položaja LGBT+Q+ mladih osoba te nam pomažeš u ostvarenju svih ostalih planiranih aktivnosti koje doprinose samom cilju programa – povećanjem znanja mladih radnika_ca o načelima nediskriminacije i stvaranjem prostora ta razmjenu primjera dobre prakse radne okoline koja promiče prihvaćanje, različitosti i toleranciju.

Ako smatraš da možeš dodatno doprinijeti navedenoj temi te želiš da se tvoj glas još i dalje čuje, pozivamo te da nam se pridružiš u on-line individualnim razgovorima u trajanju do 90 minuta.

Razgovarat ćemo o tvome pogledu na diskriminaciju unutar društva te na radnom mjestu, što ti radiš po pitanju diskriminacije, te koje prepreke postoje u rješavanju problema diskriminacije, koji su tvoji prijedlozi i tvoj doprinos u podizanju svijesti i promjenama položaja LGBTQ osoba na tržištu rada, ali i u društvu općenito.

Veselimo se tvome doprinosu!

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.