Search
Close this search box.

Sve će biti u redu!

Podijeli

Poziv učiteljima_cama i učenicima_ama na širenje pozitive iz svojih virtualnih učionica

Po uzoru na djecu iz Italije koji su na prozorima svojih zgrada/kuća istaknuli poruke Sve će biti u redu! (Andrà tutto bene!) kako bi stavili osmijeh na lica susjeda ili rijetkih prolaznika te poslali poruku optimizma i vjere u bolje nadolazeće dane, i mi bismo htjeli da se na isti način zašarene prozori naših i vaših učenika. Potaknite svoje učenike da izrade plakate i crteže s porukom Sve će biti u redu! te ih izlože na svojim prozorima/balkonima.

Prije same izrade pozitivnih poruka, za učenike nižeg uzrasta predlažemo motivaciju u obliku pjesmice u nastavku, koju zatim (ako je primjenjivo) budite slobodni koristiti i prilikom obrade nekog dijela gradiva.

Za učenike višeg uzrasta predlažemo osmišljavanje novih, prigodnih stihova na melodiju pjesme Psihomodo Popa – Sve će biti u redu ili nekog drugog hita koji poziva na optimizam. Nakon toga, pozovite i njih na izradu pozitivnih plakata/crteža.

Pozivamo i učiteljice/e i roditelje da potaknu svoje učenike/ce i djecu na ovu aktivnost.

Svoje radove objavite na prozorima da ih mogu vidjeti susjedi.

Radove učenika objavite na društvenim mrežama škole pod oznakom (hashtag) #svećebitiuredu, a možete “tagirati” Forum za slobodu odgoja (@fsohr na Facebooku, Twitteru i Instagramu) kako bismo podijelili radove učenika s drugima.

Ako vaša škola nema profile na društvenim mrežama, radove možete poslati i na adresu e-pošte svecebitiuredu@fso.hr. Svakako nam navedite osobno ime autora/ice rada, razred i ime škole.

Potaknimo djecu i mlade da nas još jednom iznenade svojom kreativnošću i učine svima ove izazovne dane šarenijima, jer ni mi ni oni ne smijemo zaboraviti ono važno: Sve će biti u redu!


Sve će biti u redu!

Draga naša djeco, velika i mala,
slušajte me dobro – ovo nije šala. 

Imam jednu poruku za sve: velike, male, nasmijane i one u bedu,
budite hrabri, sve će biti u redu!

Nedostaje vam škola, prijatelji, nedostaje vam… svašta,
ali znamo da vam sigurno ne nedostaje mašta.

Zato uzmite u ruke papir i najljepše boje,
izradite i stavite u prozor/na balkon (da svi vide) poruke svoje.

A što bi trebalo pisati na njima?
Sve će biti u redu! poručite svima. 

Osmijeh na lice, bojice u ruke, na posao se bacite sad,
neka šareni prozori pozitive ukrase svaku ulicu, selo, grad…

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.