Search
Close this search box.

Svi smo mi djeca ovog svijeta

Podijeli

U izbjegličkoj i humanitarnoj krizi u kojoj se nalazi naša zemlja i dio Europe, pitamo se na koji način djeca i mladi doživljavaju i prate sve što se događa oko njih? Djeca i mladi vjerojatno ne gledaju toliko vijesti kao odrasli, oni itekako prate što odrasli rade i pričaju. Stvaraju svoje mišljenje, imaju osjećaje, a vjerojatno i strahove. Izbjeglička kriza sigurno je tema koja utječe na djecu i mlade, a vjerojatno je i tema njihovih međusobnih razgovora.

Stoga je Forum za slobodu odgoja kao jednu od aktivnostiu sklopu kampanje “Dobrodošli!” izradio zbirku radionica “.

Ove radionice mogu poslužiti učiteljima da s učenicima obrade neke od tema vezane uz izbjeglice i izbjegličku krizu. U publikaciji ćete pronaći i linkove na različite video reportaže, tijek nastavnih jedinica, radne materijale kao i korisne linkove koje možete koristiti u nastavi. Prijedlozi radionica u publikaciji podijeljeni su po uzrastima od 7 – 18 godina.
Ukoliko se odlučite za provedbu neke od radionica zanima nas vaše mišljenje i mišljenje učenika te bismo vam bili iznimno zahvalni kada biste nam javili povratnu informaciju. Isto tako pozivamo sve koji su obrađivali s učenicima neku od tema vezano uz izbjeglice ili imaju prijedlog neke radionice da nam se jave i podijele svoja iskustva i ideje.
Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.