Search
Close this search box.

Tema tjedna: sukob

Podijeli

I ovaj tjedan ostajemo u području razvoja osobnih i socijalnih kompetencija. Nakon što je prošli tjedan tema bila “Identitet”, ovog tjedan u središte stavljamo “Gospodina Sukoba”.

Kolegice Vanja, Marina i Ana pripremile su tri nastavne aktivnosti kako bi mogli prepoznati sukob, njegovu ulogu u svakodnevici te vidjeti sukob kao priliku za rast i učenje.

Razina: predmetna nastava

Ciljevi: Prepoznati mogućnosti te dobrobit nenasilnog rješavanja sukoba. Prepoznati postojanje sukoba kao dijela svakodnevice. Ukazati na sukob kao priliku za rast i učenje.

Ishodi: OSR A.3.1. Razvija sliku o sebi. OSR A.3.2. Upravlja emocijama i ponašanjem. OSR A.3.3. Razvija osobne potencijale. OSR B.3.1. Obrazlaže i uvažava potrebe i osjećaje drugih. OSR B.3.2. Razvija komunikacijske kompetencije i uvažavajuće odnose s drugima.

Korelacije: Sat razredne zajednice, Likovna kultura, Hrvatski jezik, Osobni i socijalni razvoj

Razina: predmetna nastava

Ciljevi: Sagledati socijalne aspekte koronakrize  i analizirati na koje sve načine ona utječe na odnose s bližnjima. Razumjeti da istovremeno ljudi imaju različite potrebe što može dovesti do sukoba. Razmotriti različite načine rješavanja sukoba. Upoznati se s osobnim strategijama za uspješnije rješavanje i nošenje sa sukobima.

Ishodi: OSR.B.3.1. Obrazlaže i uvažava potrebe i osjećaje drugih. OSR.B.3.2. Razvija komunikacijske kompetencije i uvažavajuće odnose s drugima. OSR.B.3.3. Razvija strategije rješavanja sukoba. OSR.B.3.4. Suradnički uči i radi u timu.

Korelacije: Sat razredne zajednice, Likovna kultura, Osobni i socijalni razvoj

Razina: predmetna nastava.

Ciljevi: Razumjeti kako nejasna komunikacija narušava dobre odnose među ljudima. Upoznati se s dobrim komunikacijskim strategijama koje smanjuju nerazumijevanje među ljudima.

Ishodi: OSR.A.3.1. Razvija sliku o sebi. OSR.A.3.2. Upravlja emocijama i ponašanjem. OSR.B.3.2. Razvija komunikacijske kompetencije i uvažavajuće odnose s drugima. OSR.B.3.3. Razvija strategije rješavanja sukoba. OSR.B.3.4. Suradnički uči i radi u timu.

Korelacije: Sat razredne zajednice, Likovna kultura, Osobni i socijalni razvoj

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.