Search
Close this search box.

U Hrvatskoj se educiralo 26 mladih iz četiri Europske zemlje!

Podijeli

Osposobljavanje „Entrepreneurship School for Youth Workers – Empowering for Combating Unemployment of Youth in Local Communities“  održano je od 28. rujna do 7. listopada 2015. godine na Njivicama, na otoku Krku.

Osposobljavanje je okupilo 26 osoba koje rade s mladima iz četiri zemlje Europske unije – Grčke, Portugala, Irske i Hrvatske, a kroz cijeli trening i proces učenja vodili su ih treneri Foruma za slobodu odgoja. Neke od tema koje su se obrađivale, obuhvaćale su područja poduzetnosti, pretvaranja ideje u djelo, poticanja mladih na aktivan angažman, komunikacije i drugih praktičnih vještina koji će unaprijediti njihov rad. Cjelokupni trening obuhvaćao je i usvajanje niza znanja i vještina koje će osobe koje rade s mladima moći prenijeti na mlade i na taj način će i oni postati inicijatori društvenih promjena u svojim zajednicama.

Tijekom trajanja treninga, sudionici su bili aktivni, davali su svoje prijedloge, vodili radionice, ali i stjecali mnoga znanja i vještine ključne za rad s mladima u ovome području. Jedan dan treninga bio je posvećen i posjeti Poduzetničkom inkubatoru Torpedo, gdje su se sudionici upoznali sa konceptom start-upova, co-working prostora te su čuli iskustva poduzetnika iz prakse. Neki od izjava sudionika nakon završetka treninga, govore o njegovoj uspješnosti:

  • Uživala sam u svakom trenutku ovog treninga. Slušati druge ljude i njihova iskustva te ideje, vidjeti njihovu volju i želju za dijeljenjem znanja i učenjem – radi se o neprocjenjivoj vrijednosti. Hvala vam!
  • Naučio sam koji su to elementi koji čine uspješnu poduzetnu osobu i načine kako mogu dobiti financiranje za svoje projektne ideje.
  • Osjećam se inspirirano da napravim promjenu i uhvatim se u koštac sa svijetom! Ovo je bilo najbolje iskustvo u mom životu! Hvala!

U predstojećem periodu će Forum raditi na izradi publikacije o poduzetnosti mladih na engleskom jeziku, a ista će donijeti preporuke s treninga te će biti diseminirana putem mrežnih stranica FSO-a i partnera, kao i putem drugih kanala.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.