Search
Close this search box.

U osam mjeseci 61 volonterska akcija

Podijeli

Zahvaljujući predanosti, angažmanu i nadasve velikoj ljubavi i solidarnosti škole koje su uključene u projekt Školski volonteri su u periodu od studenog 2017. do lipnja 2018. godine provodile volonterske programe i akcije unutar svojih škola, ali i lokalne zajednice u suradnji s vanjskim volonterima te lokalnim udrugama.

Kroz osam mjeseci, škole su provele 61 volontersku akciju u kojima je sudjelovalo preko 1.100 učenika te preko 120 članova lokalnih zajednica.

Također, u dugoročne volonterske programe koje je svaka škola razvila na temelju potreba i interesa učenika unutar svojih ustanova, uključeno je 279 učenika – volontera koji su kroz 8 mjeseci kontinuirano volontirali unutar svojih škola. Većina volonterskih programa je bila usmjerena na vršnjačku pomoć u učenju. Učenici volonteri su pomagali svojim vršnjacima u svladavanju gradiva određenih predmeta, te se pokazalo kako je ovakav vid podrške učenicima sa slabijim akademskim uspjesima itekako vrijedan jer su popravili svoje akademske uspjehe ali su neposredno jačali i svoje socijalne vještine, samopoštovanje i samopouzdanje.

Projekt se provodi na području 7 županija  koje su podijeljene u tri regije: Regija Zagreb (Grad Zagreb, Zagrebačka i Bjelovarsko-bilogorska županija), Regija Osijek (Osječko-baranjska, Vukovarsko-srijemska i Brodsko-posavska županija) i Regija Split (Splitsko-dalmatinska županija i grad Split).

Sve škole na projektu s novom školskom godinom razvijaju nove školske volonterske programe i akcije te će i u 2018./19. učenici aktivno sudjelovati u svojim lokalnim zajednicama.

U prilogu možete pronaći Izvještaj o provedenim volonterskim akcijama.

Projekt se provodi uz financijsku podršku Europske unije iz Eurospkog socijalnog fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.