Učenici u akciji: volontiranje u lokalnim zajednicama

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

U sklopu projekta „Volontiranje u zajednici: osnaživanje korisnika ustanova socijalne skrbi i učenika u lokalnoj zajednici“ koji Forum provodi uz podršku Grada Zagreba, partnerske škole provode volonterske akcije s ciljem poticanja učenika na volontiranje i aktivno građanstvo u svojim lokalnim zajednicama.

„Budi cool i daruj svoj osmijeh“, „Trebam te“, „Priče s čarobnog tepiha“, „Želim znati“, „Vrtićkim mališanima dar – četvrtaši čitaju slikovnica par“ samo su neki od volonterskih projekata koji učenici sedam osnovnih škola i jedne srednje škole provode tijekom prosinca. Kroz projekte, škole su ostvarile suradnju s drugim ustanovama u svojim lokalnim zajednicama, poput domova za starije i nemoćne osobe te lokalnih vrtića. Učenici su kroz projekte potaknuti na darivanje svog vremena, truda i vještina kako bi poboljšali kvalitetu života osobama starije životne dobi te djeci i mladima. Na ovaj način učenici se potiču učenju odgovornosti, inicijativi i kreativnosti, a škole aktivno sudjeluju u životu lokalne zajednice.

O volonterskim akcijama i projektima koji se nastavljaju i u 2017. godini, pratite na našoj Facebook stranici Knjiga dobrih ideja.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.