Search
Close this search box.

Učitelji/ce Krapinsko-zagorske županije započeli s edukacijama u području građanskog odgoja i obrazovanja

Podijeli

Proteklog su tjedna (14.-15. lipnja) 24 učitelja/ice osnovnih škola iz Krapinsko-zagorske županije sudjelovali/e u dvodnevnoj edukaciji „Volontiranje u radu s djecom i mladima”. Riječ je o prvoj od sedam edukacija koje će se u Krapinsko-zagorskoj županiji održati u sklopu projekta „Učimo ih za njihovu budućnost: podrška i osnaživanje učitelja_ica i ravnatelja_ica u izgradnji održive i demokratske škole“.

Domaćin prve radionice bila je Osnovna škola Lijepa naša, Tuhelj, a prvom seminaru ovog programa pripreme prisustvovala je i mr.sc. Jasna Petek, zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije za društvene djelatnosti koja je pozdravila sudionike/ice i zahvalila im na motivaciji i ulaganju u svoje stručno usavršavanje.

Motivirani sudionici/e svojom su nam aktivnošću potvrdili koliko im je važno i potrebno stručno se usavršavati u temama građanskog odgoja i obrazovanja. Sam seminar im se iznimno svidio što pokazuju i neki od komentara:

  • „Skupila sam puno novih ideja koje namjeravam primijeniti u radu.“
  • „Na seminaru su sve dobivene informacije iskoristive u radu. Dobila sam puno ideja i dobar putokaz za rad. Hvala!“
  • „Sve su “nastavničke” i grupne metode iznimno zanimljive i primjenjive i u mojoj redovnoj nastavi.“
  • „Samo tako i dalje. Možda biste mogle uputiti i naše ravnatelje koliko nam je bitna njihova potpora za sudjelovanjima u sličnim seminarima.“
  • „Svim učiteljima prezentirati to kroz Loomen!“

Ostali seminari održat će se s početkom nove školske godine za istu skupinu polaznika/ica.


Projekt „Učimo ih za njihovu budućnost: podrška i osnaživanje učitelja_ica i ravnatelja_ica u izgradnji održive i demokratske škole“ s provedbom je započeo u ožujku 2019. godine, a provodi ga Forum za slobodu odgoja s partnerima uz potporu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Cilj projekta je doprinos održivom razvoju lokalnih zajednica i poboljšanju kvalitete života kroz razmjenu znanja i iskustava. Projekt želi izgraditi kapacitete i kompetencije nastavnika i ravnatelja kako bi se oblikovala demokratska škola kao mjesto izgradnje održive i demokratske lokalne zajednice. Više detalja o projektu možete pronaći na sljedećoj poveznici https://fso.hr/projects/ucimo-ih-za-njihovu-buducnost/

Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena u ovom članku isključiva su odgovornost Foruma za slobodu odgoja i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.