Search
Close this search box.

UPITNIK ZA ŠKOLE S UČENICIMA I UČENICAMA IZ UKRAJINE – projekt „Škole zajedništva / Школи спільнот” 

Podijeli

U svibnju 2022. započeli smo s jednogodišnjim projektom „Škole zajedništva / Школи спільнот“ uz podršku Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, u sklopu kojeg ćemo organizirati program podrške školama u cilju što bolje integracije učenika i učenica iz Ukrajine u naše škole.

Prema podacima Ministarstva unutarnjih poslova u Republici Hrvatskoj se trenutno (podaci od 8. lipnja) nalazi 6.594 djece. Otprilike 1.273 djece pohađa 347 osnovnih škola, a 136 djece pohađa 82 srednje škole (podaci od 20. svibnja). 

Sukladno ovim podacima, učenici i učenice iz Ukrajine pohađaju nastavu i završavaju školsku godinu u više od 400 škola u Hrvatskoj. Vjerujemo da su se učiteljice, stručni suradnici i ravnateljice snalazili na najbolji mogući način, tražili podršku, nekako se pripremali za nastavu za djecu koja ne govore hrvatski jezik, ali i pružali podršku učenicima i učenicama koji su sa sobom donijeli i mnoge boli, traume, priče kojima je teško znati odmah kako pristupiti. 

Stoga pozivamo ove škole, posebice stručne službe, ravnatelje te određeni broj učitelja i učiteljica koji rade s učenicima iz Ukrajine direktno u razredu da ispune UPITNIK za koji trebaju izdvojiti 10 – 15 minuta vremena. Vaši odgovori će nam pomoći da što bolje razumijemo vaše potrebe, uključimo vas u aktivnosti projekta te da prenesemo potrebe škola nadležnim tijelima.

Na Forumovoj podstranici projekta Škole zajedništva možete pratiti razvoj i objave o nadolazećim aktivnostima, a o istim ćete dobivati i informacije na vaš e-mail ako za to iskažete interes u upitniku.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.