Vršnjačka medijacija: kako implementirati preventivni program u školi – seminar 27. listopada 2016.

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Pozivamo vas na jednodnevni seminar „Vršnjačka medijacija“, u četvrtak 27. listopada 2016. u velikoj dvorani Učeničkog doma Marije Jambrišak, Zagreb, Opatička 14 (od 9,30 do 16,00h).

Rad u školi često je izvor zadovoljstva i sreće, ali zna biti izvor frustracije i nesigurnosti te pitanja Kako dalje?. Ako vas zanima: na koji način unaprijediti odnose među učenicima, kako utjecati na prevenciju sukoba i nasilja među djecom, kako poticati kvalitetniju komunikaciju i razvoj empatije, kako da učenici sami rješavaju svoje sukobe i na koji ih način poticati u osobnom i socijalnom razvoju? odgovore potražite na ovom interaktivnom i dinamičnom 1-dnevnom seminaru stručnog usavršavanja.

Kroz jednodnevni seminar sudionici će ovladati znanjima potrebnima za implementaciju medijacije u radnoj sredini, steći će uvid u dobrobiti implementacije vršnjačke medijacije unutar škola te u vođenje malih medijatora i školskih preventivnih projekata. Također, govorit će se i o tome kako približiti nenasilnu komunikaciju i vještinu rješavanja sukoba što većem broju djece i mladih, prepoznajući da su upravo oni sami najbolji nositelji i zagovaratelji medijacije u školi. Prezentirat će se vršnjačka medijacija u Hrvatskoj i svijetu, njena povezanost sa socio-emocionalnim razvojem učenika, kao i s aktivnim građanstvom. Kroz studije slučaja koje će prezentirati izlagačice (učiteljice i stručne suradnice) iz škola u kojima se provode Klubovi vršnjačkih medijatora i preventivni projekti medijacije, sudionici će dobiti ideje za unaprjeđenje školske klime i vlastite preventivne programe.

Kotizacija za seminar iznosi 360,00 kn, a sudionici će dobiti Potvrdu o stručnom usavršavanju, ali i edukacijski komplet materijala i priručnika koji će im pomoći u pokretanju preventivnih programa i Vršnjačke medijacije u školama.

Više o samom seminaru te kako se prijaviti možete pronaći na https://fso.hr/seminari/

Prijave su otvorene do 24. listopada 2016. godine.

Veselimo se vašem dolasku i zajedničkom promoviranju vršnjačke medijacije!

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.