Search
Close this search box.

Zatvoren natječaj “Oboji svijet!”

Podijeli

Natječaj Oboji svijet! kojeg provodi Forum za slobodu odgoja u okviru projekta Oboji svijet šarenim bojama tolerancije je završio i na njega je prijavljeno mnoštvo veselih i šarenih radova.

Učenici i njihovi mentori su i ove godine prepoznali natječaj Oboji svijet! kao priliku da obrađuju temu tolerancije, nenasilja i mirnog rješavanja sukoba. Od početka rujna pa do posljednjeg petka u listopadu prijavljeno je ukupno 669 radova. Kao i prijašnjih godina, najviše radova je došlo iz osnovnih škola, zatim iz strukovnih škola, škola sa gimnazijskim i strukovnim programima, gimnazija, a sudjelovali su i učenički domovi, centri za odgoj i obrazovanje te vrtići.

Najviše je prijavljenih individualnih radova, njih ukupno 476, dok je 193 grupna rada. Kao i prijašnjih godina, najviše je poslano plakata, ukupno 186. Iznenađenje je 169 radova u kategoriji ostalo, što znači da se učenici sve kreativnije izražavaju oko tolerancije, nenasilja i mirnog rješavanja sukoba. Pjesme, priče, stripovi, fotografije i i video uratci su podjednako zastupljeni.

Na natječaj su prijavljeni radovi iz ukupno 20 hrvatskih županija, a kao i protekle dvije godine, javili su se mentori i učenici iz inozemstva. Pred stručnom komisijom Foruma za slobodu odgoja je zadatak odabira najboljih radova i dodjela nagrada na priredbi povodom Međunarodnog dana tolerancije.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.