Završen je natječaj “Oboji svijet” u 2018. godini

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Oboji svijet natječaj čiji je naglasak bio na prihvaćanju i poštivanju različitosti je trajao tijekom rujna i listopada 2018. godine.

Ovo je bio osmi natječaj “Oboji svijet” na koji je pristiglo 487 radova iz 20 županija iz Republike Hrvatske, a prijavljeni su, kao i prethodnih godina, radovi iz škola koje provode nastavu na hrvatskom jeziku u Njemačkoj te Bosni i Hercegovini. Najviše radova je stiglo iz Grada Zagreba, Primorsko-goranske županije i Osječko-baranjske županije, a u izradi radova je sudjelovalo 177 različitih odgojno obrazovnih institucija. Ukupno 269 mentora je radilo s 1646 različitih učenika koji su prijavili plakate, priče, pjesme, video radove, stripove i mnoštvo radova u kategoriji ostalo.

Kao i svake godine, najbolji radovi će biti nagrađeni na priredbi Oboji svijet koja će 16. studenog 2018. godine biti održana u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu.

Na priredbi će ujedno biti postavljena izložba na kojoj će učenici moći ujedno i razgledati radove prijavljene na natječaj Oboji svijet. Nakon završetka priredbe, bit će postavljene izložbe učeničkih radova u Knjižnicama Grada Zagreba, te u Rijeci, Čakovcu i Osijeku gdje će svi zainteresirani moći vidjeti učeničke radove.

I ovogodišnji natječaj “Oboji svijet” je rezultirao brojnim zanimljivim i lijepim radovima, nastavljajući se na višegodišnje napore mentora i učenika za promicanjem tolerancije, uvažavanjem i poštivanjem različitosti. Iako svake godine natječaj “Oboji svijet” razveseli brojne učenike i učenice, prihvaćanje i poštivanje različitosti treba biti zadaća učenika, učenica te odgojno-obrazovnih djelatnika i šire lokalne zajednice tijekom cijele školske godine.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.