Search
Close this search box.

Završen program pripreme odgojno-obrazovnih radnika za provedbu Građanskog odgoja i obrazovanja u Krapinskog-zagorskoj županiji

Podijeli

Održavanjem seminara stručnog usavršavanja „Participativna metodika“ Centra za mirovne studije završen je program pripreme odgojno-obrazovnih radnika Krapinskog-zagorske županije za provedbu Građanskog odgoja i obrazovanja. Seminar je održan 13. i 14. siječnja 2020. godine, a škola domaćica seminara bila je OŠ K. Š. Gjalski u Zaboku.

Ovaj sedmodijelni program pripreme, započeo je 14. i 15. lipnja 2019. godine sa seminarom Foruma za slobodu odgoja „Volontiranje u radu s djecom i mladima“ koji je održan u OŠ Lijepa naša u Tuhlju. Program je nastavljen s Osnovnim seminarom medijacije Foruma za slobodu odgoja koji je održan 26. i 27. rujna 2019. godine u OŠ Krapinske toplice. Zatim je GONG održao seminar o medijskoj pismenosti koji se održao 24. i 25. listopada u OŠ Vladimir Bosnar u Stubičkim toplicama.

Tijekom studenog održana su dva seminara. Prvi seminar je bio seminar Foruma za slobodu odgoja „Obrazovanje protiv korupcije“ koji je održan u OŠ Konjščina 8. i 9. studenog, a seminar Centra za mirovne studije „Uvod u ljudska prava“ održan je 11. i 12. studenog u OŠ Side Košutić u Radoboju.
Posljednji seminar u 2019. godini bio je GONG-ov seminar o političkoj pismenosti koji je održan 19. i 20. prosinca u OŠ Janka Leskovara u Pregradi.

Iako je projektom bilo planirano sudjelovanje 20 odgojno-obrazovnih radnika, zbog interesa kolegica i kolega, program je pohađalo 32 odgojno-obrazovnih radnika iz 27 osnovnih škola Krapinsko-zagorske županije i to OŠ Antuna Mihanovića, Klanjec, OŠ Bedekovčina, OŠ Donja Stubica, OŠ Đure Prejca, Desinić, OŠ Đurmanec, OŠ Franje Horvata Kiša, Lobor, OŠ Gornje Jesenje, OŠ Janka Leskovara, Pregrada, OŠ Josipa Broza, Kumrovec, OŠ Konjščina, OŠ Krapinske Toplice, OŠ Ksavera Šandora Gjalskog, Zabok, OŠ Lijepa naša, Tuhelj, OŠ „Ljudevit Gaj“, Mihovljan, OŠ Mače, OŠ Marija Bistrica, OŠ Matije Gupca, Gornja Stubica, OŠ Oroslavje, OŠ Pavla Štoosa, Kraljevec na Sutli, OŠ Side Košutić, Radoboj, OŠ Stjepana Radića, Brestovec Orehovički, OŠ Sveti Križ Začretje, OŠ Veliko Trgovišće, OŠ Viktora Kovačića, Hum na Sutli, OŠ „Vladimir Bosnar“, Stubičke Toplice, OŠ Vladimira Nazora, Budinščina i OŠ Zlatar Bistrica.

Odgojno-obrazovni radnici sudjelovali su u ukupno 83 sata stručnog usavršavanja kroz sedam seminara (modula).

Završetkom ovog programa pripreme nisu završene aktivnosti podrške odgojno-obrazovnim radnicima u provedbi Građanskog odgoja i obrazovanja. Aktivnosti će se nastaviti kroz dodatne edukacije i Intenzivni program stručnog usavršavanja koje će se održavati do lipnja ove godine.

Ovim putem želimo se zahvaliti svim polaznicama i polaznicima programa kao i svim školama koje su nas ugostile tijekom provedbe ovog programa.


Projekt „Učimo ih za njihovu budućnost: podrška i osnaživanje učitelja_ica i ravnatelja_ica u izgradnji održive i demokratske škole“ s provedbom je započeo u ožujku 2019. godine, a provodi ga Forum za slobodu odgoja s partnerima uz potporu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Cilj projekta je doprinos održivom razvoju lokalnih zajednica i poboljšanju kvalitete života kroz razmjenu znanja i iskustava. Projekt želi izgraditi kapacitete i kompetencije nastavnika i ravnatelja kako bi se oblikovala demokratska škola kao mjesto izgradnje održive i demokratske lokalne zajednice. Više detalja o projektu možete pronaći na sljedećoj poveznici https://fso.hr/projects/ucimo-ih-za-njihovu-buducnost/

Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena u ovom članku isključiva su odgovornost Foruma za slobodu odgoja i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.