Završeno savjetovanje o sustavu osiguravanja kvalitete neformalnog obrazovanja

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Završeno je unutarsektorsko savjetovanje o nacrtu sustava osiguranja kvalitete neformalnih obrazovnih programa organizacija civilnog društva. Održana su dva savjetovanja, jedno uživo, a drugo u virtualnom okruženju. Također, nacrt sustava je bio javno dostupan za komentiranje na Google platformi, zaključno s 22. listopada.

Savjetovanje uživo održano je u Osijeku, 30. rujna u prostorima Dkolektiva, a sudjelovalo je pet predstavnika:ca iz različitih organizacija civilnog društva, dok se virtualno savjetovanje održalo 19. listopada putem Zoom platforme, a prisustvovalo je sedam predstavnica OCD-a.

Tijekom oba događaja, detaljnije smo objasnili temeljne vrijednosti, načela, kriterije i druge važne elemente sustava kvalitete. Tijekom rasprave o nacrtu sustava, predstavnici organizacija su dali vrlo korisne povratne informacije, komentare i prijedloge za unapređenje svih elemenata sustava kvalitete.

Iz rasprave smo dobili smjernice za bolje definiranje ciljeva sustava koje želimo postići, metoda osiguravanja i provjere kao i uvid u bolje promišljanje o stupnjevima usvojenosti sustava koje će organizacije dobiti po ispunjavanju kriterija sustava osiguravanja kvalitete. Uz navedeno, razgovarali smo o motivaciji organizacija civilnog društva da usvoje ovakav sustav te mogućim izazovima, ali i prednostima dobivanja oznake kvalitete.

Dobiveni komentari predstavljaju vrlo dobro uporište i smjernice za radnu skupinu koja ulazi u završnu fazu izrade sustava. Nadamo se da će organizacije koje su sudjelovale u unapređenju sustava i pristupiti postupku dobivanja oznake kvalitete koji će se uskoro pokrenuti. Isto tako, nadamo se da će završna verzija sustava potaknuti druge organizacije civilnog društva koje provode neformalne obrazovne programe da pristupe postupku dobivanja oznake kvalitete kako bi bili prepoznatljivij i užoj i široj javnosti.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.