Search
Close this search box.

[ODRŽANO] Kako ostvariti bolju suradnju s roditeljima učenica i učenika? Održan seminar „Zajedno“ u Zagrebu

Podijeli

Forumov novi seminar „Zajedno:odnosi s roditeljima u školi“ održan je 27. i 28. ožujka 2023. godine u Učeničkom domu Marije Jambrišak. Na seminaru je sudjelovalo 20 kolegica iz 14 odgojno-obrazovnih ustanova Grada Zagreba. Važnost teme su prepoznale i ravnateljice, stručne suradnice, razrednice, učiteljice ali i odgajateljice iz jednog zagrebačkog vrtića.

Seminar je održan zahvaljujući financijskoj podršci Grada Zagreba, kao jedna od središnjih aktivnosti projekta “Zajedno: škole kao partneri u jačanju roditeljskih kompetencija”. Sudionicama se jako svidio sadržaj edukacije, kao i gošća predavačica prof. Marija Roth, psihologinja X. gimnazije iz Zagreba.

U sklopu projekta, uz edukacije za učitelje i aktivnosti za roditelje učenica i učenika, izradit će se letak za roditelje s ciljem podizanja svijesti i važnosti suradnje s odgojno-obrazovnim djelatnicima.

Nadamo se kako će ovaj novi Forumov seminar, koji ima za cilj osnažiti škole i u stvaranju partnerskih odnosa s roditeljima, pronaći mjesto u stručnom usavršavanju I edukacijama samih odgojno-obrazovnih djelatnika.

Dojmovi sudionica:

Na ovom seminaru ojačali smo svoje kompetencije u radu s roditeljima, osvijestili smo važnost aktivnog slušanja, primjenu različitih metoda razgovora s različitim roditeljima, te kako inicirati, voditi i na što treba obratiti pažnju u razgovoru s roditeljima, dobili smo konkretne ideje i materijale.

Prelaz iz tradicionalnog u suvremen pristup suradnje roditelja i škole je tako istinit, ali ga neki rijetki pojedinci (odgojno-obrazovni djelatnici i roditelji) nisu osvijestili. Iskoristit ću to!
Izvrstan i koristan seminar. Uživala sam u ugodnom druženje s vama i ostalim sudionicima.

Hvala puno na odličnim predavanjima, druženju i ukusnim obrocima 🙂

Odličan seminar, predivne i stručne predavačice. Sve pohvale.

Još jedna odlična edukacija koju je Forum organizirao. Stručnost predavačica i odabir psihologinje koja dolazi baš iz sustava od koje se može puno naučiti. Sve pohvale samo imam i samo nastavite tako!
Vrlo životna i upotrebljiva radionica na kojoj sam zahvalna.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.