“Let’s Talk” – nastavljamo pričati (i pisati) o mentalnom zdravlju mladih danas. Održan petodnevni trening u Rijeci

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

U sklopu projekta “Let’s Talk: razvoj rodno osjetljivog programa mentalnog zdravlja za mlade”, u Rijeci je između 6. i 10. ožujka 2023. održan petodnevni trening za mlade i osobe koje rade s mladima.

Kroz projekt „Let’s Talk“ istražujemo kakvo je mentalno zdravlje mladih danas, kako se nose s izazovima svakodnevnog života i opće nesigurnosti i promjena u društvu te kako na sve to utječe i rodna/spolna pripadnost i/ili identitet. Isto tako, cilj nam je upravo pružiti podršku svima onima koji rade s mladima u području formalnog i neformalnog obrazovanja i civilnog društva kako bi znali i mogli bolje podučavati o mentalnom zdravlju, prepoznati probleme te pružiti prvu pomoć svim onim mladima koji se susreću s poteškoćama u ovom području.

Trenutno na projektu razvijamo kurikulum edukacije, a kako bismo sadržaj testirali, okupili smo 30 sudionika i sudionica iz 4 partnerske zemlje (Srbije, Italije, Grčke i Hrvatske) – osoba koje rade s mladima (nastavnika, edukatora, voditelja mladih, studenata, volontera) te samih mladih. U Rijeci smo se tako od 6. do 10. ožujka upoznavali i razmjenjivali mišljenja, stajališta, iskustva te raspravljali o utjecaju društva i društvenih stereotipa u području rodnog identiteta na mentalno zdravlje mladih.

Također, testirali smo neke od vježbi i za osobe koje rade s mladima, ali i same mlade kojima se želi podržavati dobro mentalno zdravlje mladih kako bismo ove vježbe ponudili i samim nastavnicima i svima koji s mladima rade u neformalnom obrazovanju ili civilnom sektoru. Sudionici su uvelike doprinjeli dijeleći s nama svoje perspektive i prijedloge, a kroz evaluaciju samog treninga dali su nam dobre povratne informacije kako trening unaprijediti u budućnosti.

Everything was good, maybe we need more activities outside (when it’s possible)

I am very happy and satisfied with everything.

I felt really supported and appreciated for my opinions and when I didn’t feel like talking there someone that supported me and talk to others for me

The environment was very inclusive and safe for a youth that want express his own opinion, ideas and point of view.


Iako usred kišnog tjedna, Rijeka i hotel Continental bili su nam vrlo dobri domaćini. Hvala svima i pratite dalje aktivnosti projekta na našim mrežnim stranicama.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.