Održan međunarodni sastanak projektnog tima READY

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Sredinom ožujka održan je sastanak suradničkih organizacija projekta “READY: pristupačniji europski jezik za mlade”. S domaćinima iz Francuske i kolegama:icama iz Grčke, Italije i Njemačke evaluirani su dosadašnji rezultati projekta i planirana je daljnja provedba.

Ukratko je predstavljen naš rad na publikaciji “Ready to Read” o funkcioniranju EU-a namijenjenoj mladima sa ciljem lakog razumijevanja uloge Unije u svakodnevnom životu mlade osobe. Potom smo evaluirali seminar održan u prosincu 2022. godine u Strasbourgu i planirali provedbu lokalnih aktivnosti te pripremu novog međunarodnog seminara za mlade.

Uskoro ćemo objaviti samu publikaciju lako čitljivih dokumenata EU-a te ponovo krenuti sa sastancima naše radne skupine mladih kako bismo se pripremili za novi edukacijski seminar. Do sad stečeno znanje izrade infografika mlade će osobe upotrijebiti u narednim aktivnostima upoznavanja s djelovanjem EU-a i učenja o njenoj važnosti u svakodnevnom životu. Sastanci radne skupine će se provoditi do ljeta kako bi se mlade osobe osposobile za sudjelovanje na edukaciji u Italiji.

Aktivnost je dio faze ‘#1 EU Ready to read’, projekt je financiran sredstvima Erasmus+ programa te se provodi do veljače 2024. godine.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.