Search
Close this search box.

Važna tema, važan edukacijski susret: „Inkluzija i socio-emocionalno učenje – put prema općoj dobrobiti učenika:ca i boljem školskom uspjehu“

Podijeli

Prošlog je tjedna u Zagrebu održan edukacijski susret u sklopu projekta BE-IN: Najbolje inovativne prakse za inkluzivno i emocionalno obrazovanje s ciljem suočavanja s ranim napuštanjem školovanja u Europi. Ovaj je edukacijski susret okupio projektne timove iz Industrijske strojarske škole, Srednje škole Bartola Kašića Grubišno Polje i Škole za primalje, koji su kao projektni partneri za Hrvatsku već dali veliki doprinos projektu, a sljedećih ih tjedana očekuje testiranje novokreirane online platforme kao i provođenje aktivnosti u njihovim učionicama.Njima su se ovaj put pridružile i motivirane nastavnice i učiteljice iz susjednih županija koje su prepoznale vrijednost ove teme za svoj rad u školi.

Nakon predstavljanja projekta i rezultata istraživanja provedenog u projektu, uslijedio je i razgovor o socio-emocionalnom učenju, važnosti inkluzije i što ona zapravo (ni)je. Predstavljena je i online platforma putem koje će se sudionice i sudionici moći dodatno se osnažiti u ovim temama, ali i u izradi višeslojne nastavne jedinice koristeći se tehnikom skela u učenju.

Ostale aktivnosti u sklopu ovog projekta možete pratiti na mrežnoj stranici projekta BE-IN.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.