“BE-IN” projektni sastanak u Firenzi

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Sredinom prošlog mjeseca održan je posljednji u nizu međunarodni sastanak u sklopu BE-IN projekta, kojeg je nositelj organizacija Oxfam Italy, a provodi se u partnerstvu s Forumom i organizacijama iz Austrije, Mađarske i Cipra.

Na sastanku u Firenzi ugostili su nas nositelji projekta, a dva smo se dana bavili preostalim pitanjima oko provođenja projektnih aktivnosti kao i evaluacijom svih dosadašnjih aktivnosti i rezultata.

Do sad je u sklopu projekta provedeno istraživanje o inkluzivnim praksama u svakoj od zemalja, koje je dalo smjernice za edukacijsku platformu Inkluzija i socio-emocionalno učenje: Bolji smo zajedno! nastalu u sklopu projekta. Nastavnici:e partnerskih škola u svakoj od zemalja imali su, nakon sudjelovanja u platformi, priliku testirati inovativne tehnike i alate te je provedeno i istraživanje kako bismo izmjerili mogući učinak uključivanja ovih aktivnosti u učionice. Trenutno je u tijeku izrada međunarodnog izvještaja koje će krajem mjeseca biti dostupno na našoj mrežnoj stranici te stranici projekta.

Na sastanku su planirane i završne aktivnosti projekta u svakoj od zemalja na kojima će biti predstavljeni rezultati projekta te će svi zainteresirani za temu inkluzije i socio-emocionalnog učenja imati priliku dobiti dodatne informacije i resurse za svoj rad s učenicima i učenicama, posebice onima koji su u većem riziku od preranog napuštanja školovanja.

Završni BE-IN edukacijski susret planiran je 15. prosinca u Zagrebu, a za više detalja pratite naše mrežne stranice tijekom mjeseca kada će biti dostupno više informacija.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.