Projekti

EDI GO – introducing the organisational approach to integration of equality, diversity, inclusion model in working with young people

U prosincu 2022. započeo je dvogodišnji Erasmus+ projekt EDI GO – introducing the organisational approach to integration of equality, diversity, inclusion model in working with young people koji Forum provodi uz podršku partnera KMOP (Grčka), CSC Danilo Dolci (Italija), La Xixa (Španjolska), Adice (Francuska), Humana Nova (Hrvatska).

Opći cilj EDI GO! projekta je kreirati resurse za organizacije koje rade s mladima, za stručnjake:inje za rad s mladima, trenere:ice i praktičare:ke koji će unaprijediti organizacijske prakse i politike kako bi bile uključivije, raznolikije i promicale jednakost mogućnosti.

KLJUČNE AKTIVNOSTI PROJEKTA:

  1. MAPIRANJE KLJUČNIH IZAZOVA U EDI PRAKSI

(EDI: Equality – ravnopravnost, Diversity – različitost, Inclusion – inkluzija)

Prva aktivnost u projektu bit će mapiranje izazova provedbe EDI prakse na koje nailaze i mladi i stručnjaci:kinje koji rade s mladima te će se u svakoj od pet zemalja provesti kvalitativno istraživanje s mladima i sa zaposlenicima organizacija koje rade s mladima (tri fokus grupe s mladima i deset polustrukturiranih intervjua sa stručnjacima koji rade s mladima).

Na temelju rezultata istraživanja bit će napravljen komparativni izvještaj koji će služiti kao temelj za razvijanje Toolboxa – skupine resursa koji će se sastojati od organizacijskih smjernica za unapređivanje EDI prakse i politike, primjera dobrih praksi te inkluzivne jezične smjernice. Toolbox će putem online platforme projekta biti na raspolaganju svim zainteresiranima koji rade s djecom i mladima, a žele unaprijediti svoje EDI prakse u svakodnevnom radu.

  1. OSNAŽIVANJE U PODRUČJU EDI PRAKSE

Nakon što konzorcij razvije kurikulum treninga čiji će cilj biti jačanje kapaciteta i razvijanje kompetencija za implementaciju EDI praksi, u svakoj od zemalja zainteresirani sudionici istraživanja s početka projekta imat će priliku osnažiti se u temama projekta. Organizacije će uz podršku stručnjaka:inja na treningu razviti akcijski plan za unaprjeđenje EDI prakse u barem 2 dimenzije djelovanja organizacije. Svi materijali vezani za provedbu treninga bit će dostupni za preuzimanje zajedno s ostalim resursima u Toolboxu putem online platforme.

  1. PRIKUPLJANJE PRIMJERA DOBRE PRAKSE I DISEMINACIJA

U projektu je planiran razvoj online platforme na kojoj će biti dostupni svi razvijeni materijali, uključujući primjere dobre prakse implementacije EDI prakse koje ćemo prikupljati tijekom provedbe projekta od uključenih sudionika:ca. U svakoj će zemlji biti održan event s ciljem promocije projektnih aktivnosti, a završna aktivnost projekta je veliki međunarodni event u Zagrebu gdje će sudionici:e iz svih 5 zemalja imati priliku razmijeniti iskustva.

VODITELJ:ICA PROJEKTA:

Vanja Kožić Komar, vkozic@fso.hr
Stručni tim projekta:
Višnja Pavlović, vpavlovic@fso.hr
Vanja Kožić Komar, vkozic@fso.hr
Ivana Lacko, ilacko@fso.hr

TRAJANJE PROJEKTA:

prosinac 2022. – prosinac 2024.

PROVODITELJI:

Nositelj projekta:
Forum za slobodu odgoja

Partneri projekta:

KMOP (Grčka)

CSC Danilo Dolci (Italija)

La Xixa (Španjolska)

Adice (Francuska)

Humana Nova (Hrvatska)

MREŽNA STRANICA PROJEKTA

UZ PODRŠKU:

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.