Search
Close this search box.

Edukacijski susret o implementaciji školske medijacije

Podijeli

U Zagrebu je 16. ožujka 2023. održan edukacijski susret o implementaciji školske medijacije.

Brojne su dobrobiti školske medijacije koje sudionici naših seminara otkrivaju za vrijeme pohađanja edukacija iz ovog područja, ali što je važnije, i kroz samostalnu primjenu nakon edukacije. Ipak, povremeno im dodatna podrška dobro dođe. Tako smo sredinom ožujka održali edukacijski i mentorski susret upravo s ciljem razmjene iskustava u primjeni medijacije, izazova i uspjeha, te predstavljanja primjera dobre prakse kao dodatne inspiracije. Susret je održan u sklopu projekta “Mijenjajmo svijet medijacijom – podrška školama 2022” uz podršku Grada Zagreba.

Sudionici i sudionice susreta ispričale su o uspjesima, a od nas su dobili nove alate za planiranje novih aktivnosti za nastavak ovog polugodišta, kao i poneku novu ideju. Također, ispričali su nam da učenici i učenice rado sudjeluju u radionicama predloženim u programu “Možemo to riješiti”, kroz koje uče o sukobu, komunikaciji i medijaciji, a mnoge škole pokreću i izvannastavne aktivnosti vršnjačkih medijatora kroz koje same učenike educiraju kako biti medijator ili medijatorica, bolje razumjeti sukobe, bolje komunicirati i nalaziti u svakodnevnom životu rješenja kojima su svi u sukobu zadovoljni.

Pratite i dalje aktivnosti projekta i programa Medijacija, a javite nam se i za podršku ako vas ova tema zanima, a još niste prošli edukaciju.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.