Održan EDI GO Kick off meeting u Zagrebu

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Krajem prošle godine započeli smo s provedbom dvogodišnjeg Erasmus+ projekta „EDI GO – Introducing the organizational approach to integration of Equality, Diversity, Inclusion Model in working with young people” kojeg je cilj kreirati resurse za organizacije koje rade s mladima kako bi unaprijedile svoje EDI organizacijske prakse i politike (EDI: Equality – ravnopravnost, Diversity – različitost, Inclusion – inkluzija).

Početak ožujka za EDI GO projektni tim bio je značajan jer smo imali priliku upoznati se i uživo te započeti s planiranjem projektnih aktivnosti. S predstavnicima i predstavnicama partnerskih organizacija KMOP (Grčka), CSC Danilo Dolci (Italija), La Xixa (Španjolska), Adice (Francuska), Humana Nova (Hrvatska) dva smo dana razmjenjivali različita iskustva iz naših zemalja, raspravljali o sličnostima i razlikama razumijevanja EDI pojmova te o izazovima i planovima vezanim uz nadolazeće projektne aktivnosti.

U nadolazećim nas mjesecima očekuje mapiranje ključnih izazova EDI prakse u svakoj od pet zemalja, osnaživanje organizacija u području EDI prakse i prikupljanje primjera dobre prakse pa vas pozivamo da pratite aktivnosti ovog projekta jer vjerujemo da će resursi nastali u projektu biti korisni svima koji rade s mladima.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.